Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Podiumplaatsen Atledo in indoorcircuit Regio 13

Geplaatst op maandag 18 maart 2013 om 12:26 uur


Na vijf wedstrijden in de periode december tot en met maart zit het indoorcircuit van Regio 13 er weer op. Bij deze wedstrijden streden zowel pupillen als junioren in een driekamp van hoogspringen, kogelstoten en sprinten om een mooie plek in het eindklassement. Zondag 17 maart vond de laatste wedstrijd van dit circuit plaats in Rijen.

Bij de meisjes pupillen C, de jongste categorie kon een 2e plek Roos de Jong bijna niet meer ontgaan in het eindklassement. Ze draaide een prima wedstrijd met een supersnelle sprint en mocht de beker voor de 2e plaats in ontvangst nemen. Bij de jongens pupillen C deed Reinier van der Linden deze winter voor de eerste keer mee en haalde vele PR's.

Voor de meisjes pupillen B was het ook nog spannend, Er streden drie meisjes om een 2e plaats in het eindklassement. De laatste wedstrijd was beslissend. Marjolein Bogers en Anne de Jong hadden een prima wedstrijd waarin ze beiden 1,10 meter hoog sprongen. Marjolein scoorde net iets beter op de sprint en bij het kogelstoten waardoor zij beker voor de 2e plaats kreeg en Anne heel mooi 3e werd.

Bij de jongens pupillen B, een sterk bezette categorie, heeft Finn Lodders trouw aan alle vijf de wedstrijden meegedaan en deed Boudewijn van der Linden deze winter ook mee. Beiden hebben al heel wat keren hun PR weten te verbeteren.

Bij de meisjes pupillen A hebben Anne ter Horst en Laura Mulder trouw aan dit indoorcircuit meegedaan. Helaas was Laura de laatste wedstrijd ziek. Beiden wisten de kogel in de afgelopen wedstrijden over de 5 meter te stoten.

Bij de jongens pupillen A deden vaak wel 30-40 kinderen per wedstrijd mee. Finn Hultermans heeft tijdens deze wedstrijden een mooi PR op hoogspringen gehaald van 1,05 meter. Chuck Pols heeft uiteindelijk en mooie 5e plaats behaald in het eindklassement wat erg netjes is tussen allemaal 2e jaars A.

Timo van Dongen deed 2x mee en werd 2 x eerste, met deze keer een PR bij het sprinten. Met een derde wedstrijd had hij makkelijk kans gemaakt op het regiokampioenschap.

In de categorie jongens junioren-D was Phill na 3 gewonnen wedstijden al regiokampioen. Werd in deze wedstrijd door mede door een nieuwe sprinttijd 2e. Ruben was helaas geblesseerd en kon zijn plek niet verdedigen. Eindigde op een mooie 7e plaats in  het klassement. Bij de meisjes deed Maxime ook alle wedstrijden mee en stootte een recordafstand van 11.32 met kogelstoten en 4e. Desiree Trommelen deed ook vaak mee en werd 7e.

Jongens junioren C moesten flink strijden om de plaatsingen en met meerdere kanshebbers op een podiumplaats. Bij deze wedstrijd werd Glenn Pols 2e door een supersnelle 1e sprinttijd. Hij had evenals Sam van de Pol alle wedstrijden meegedaan. In de eindstand werd Glenn 3e in dat klassement en Scott Pols 6e, gevolgd door Sam op de 7e plaats. Voor alle drie een PR op de sprint.

Bij de Specials werd Jorrit Heijkant 2e in het klassement en Joanne van Gestel 3e met alleen het onderdeel kogelstoten. Zij stootte de kogel naar een nieuwe afstand met 1.74 m. In deze wedstrijd waren ook de B-junioren van de partij. Cas van Eersel ging met een nieuwe PR op hoogspringen van 1,60m op het podium voor een gouden medaille.