Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo present bij NK indoor junioren

Geplaatst op maandag 25 februari 2013 om 22:35 uur

Afgelopen weekeinde (23 en 24 februari) waren enkele B-junioren afgereisd naar de Omnisport hal in Apeldoorn voor hun Nationale Kampioenschap.

Cathelijn Peeters mocht zaterdag als eerste aan de bak. Twee rondjes door de hal betekent een 400 meter dus. Vanuit de lastige baan 1 eindigde als zesde en laatste in haar serie met een tijd van 1.06.65 min.  Waarschijnlijk had ze gehoopt iets dichter bij haar persoonlijk record te komen.

Later op de dag deed ze ook nog mee aan het hinkstapspringen. Ze werd hier 7e met een vrij constante serie sprongen. De beste sprong was 9.82 mtr.

Benno Snepvangers liep bij de jongens ook een 400 meter. Hij was er vast op gebrand om zijn eigen kersverse clubrecord aan te vallen. Met lichte knieklachten ging hij van start. Helaas staat er een diskwalificatie achter zijn naam. Naar alle waarschijnlijkheid heeft hij met zijn voet aan de binnenkant van zijn laan gelopen en dat mag nu eenmaal niet.

In het bijprogramma stootte MJD Maxime Beverwijk haar kogel naar plaats 4 en 10.38 mtr, een evenaring van haar persoonlijk record.

Op zondag liepen Martijn Flipsen en Wouter Stokkermans gezamenlijk in de eerste serie van de 1500 meter. Beiden startten rustig en kwamen langzaam op stoom. Wouter kreeg aan het einde wat last van de droge luchtin de hal en moest een gaatje laten. Zijn tijd van 4.45.47 min was toch zo'n 1,5 seconde sneller als zijn vorige 1500m in dezelfde hal. Martijn knalde door naar een nieuw persoonlijk en clubrecord van 4.28.68 min. Hiermee werd hij 10e van Nederland.

Als laatste ging krachtpatser Cas van Eersel aan de slag. Met een goede dag zou een finaleplaats mogelijk kunnen zijn. Helaas ging het wat minder en bleef hij bijna een volle meter onder zijn kunnen. De afstand van 11.99 mtr betekende plaats 16.

Al deze junioren zullen de komende tijd hard trainen. Volgende doel is het NK junioren outdoor wat in het laatste weekeinde van juni in Eindhoven gehouden zal worden.