Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Goede prestaties op Regio 13 indoor in Waalwijk

Geplaatst op maandag 25 februari 2013 om 17:31 uur

De vierde wedstrijd werd zondag 24 februari gehouden bij ACW'66 in Waalwijk en er was een flinke groep van Atledo van de partij.Roos de Jong (MPC) behaalde een mooie PR op de 40m sprint. Helaas ging de lat er bij 0,85 af en ging het kogelstoten iets minder. Toch heeft ze al 2 x een 1e plaats op haar naam staan. Reinier van de Linden (JPC) deed voor de tweede keer mee aan een indoor en met 3x een PR deed hij het prima.

 

Bij de MPB deden Anne de Jong en Marjolein Bogers mee. Wat Anne nog nooit lukte was om hoger dan 1.05m te springen, maar ging deze keer als een speer en behaalde 1.15m dat ook nog een nieuw Clubrecord is. Ook de kogel ging naar een nieuwe afstand van 4.50m. Zij werd 2e . Marjolein evenaarde haar 1.10m bij het hoogspringen en met een mooie afstand op de kogel werd ze vandaag 3e .

Finn Lodders, Stijn Mahieu, Boudewijn vd Linden als JPB scoorden goed. Finn met een nieuwe tijd op de 40 m sprint, Stijn een mooie afstand bij hoogspringen naar 0,95m en Boudewijn ging met een PR op alle onderdelen naar huis.

Ilse Mahieu, Anne ter Horst en Laura Mulder (MPA) streden onderling om hun goede posities tussen 23 atleten en Ilse met 7,6 sec en Laura met 8,4 sec zetten beide een PR bij het sprinten neer en Ilse ook bij het kogelstoten naar 4 m precies.  Anne zette daarbij een afstand neer van 5.04 m.

Bij de JPA waren er Chuck Pols en Finn Hultermans in een groep van 26 atleten. Finn zijn hoogspringen ging wat minder, maar een mooie sprinttijd van 7,1 sec. Chuck stootte de kogel naar de 2e verste afstand van allemaal en met een sprint van 7.0 dec werd hij 6e.

 

In de middag gingen de junioren van start. Ruben Bogers en Phill 1e jaars D-junioren tussen ook 2e jaars met daarbij Sjoerd vd Linden begonnen met hoogspringen. Sjoerd haalde op alle onderdelen een PR. Ruben ging voor het eerst in lange tijd weer keurig over de 1,35 m. Phill had na 1.30 al veel last van zijn nek door de harde mat die eronder lag, maar ging toch over de 1.40m. Gaf het daarna op, vanwege de pijn. Bij het spinten bleken ze elkaar goed aan te vullen en allebei met 6.4 sec gedeelde eerste op dat onderdeel. Met kogelstoten voor Ruben een mooie afstand van 6.43m en Phill een nieuwe PR naar 8.81 m en eerste op dat onderdeel. Ze mochten beiden op het podium met voor Ruben een zilveren medaille en Phill een gouden.

Desiree Trommelen deed het ook heel goed met een PR van 1.20 m bij hoogspringen en kogelstoten een PR naar 6,66m. Maxime Beverwijk kreeg na een mooie nieuwe tijd op de spint van 6,8 sec last van haar knie, waardoor ze het hoogspringen moest laten vallen. Bij het kogelstoten werd ze eerste met 10.33 m.

Intussen waren de Junioren C bezig waarin Sam van de Pol, Scott Pols en Glenn Pols ook gestart. Met een aantal toppers van de regio in de race. Sam liep voor hem een recordtijd van 6.4 sec op de sprint en kreeg de kogel naar 8.61 m en ging ook voor het eerst sinds lange tijd bij hoogspringen weer over de 1.35 m. Hij werd 7e . Scott liep een PR van 6,1 sec bij het spinten en een PR bij kogelstoten naar 8.83 m. Hij ging nog bij 1.40 m over de lat en werd 5e. Glenn sprong 1.50 m hoog.  Bij het kogelstoten werd hij 1e op dat onderdeel met 10.46m en zijn sprint 6.1sec. Werd 4e.

 

Bij de VB dames 16+ deed Joanne van Gestel mee bij het kogelstoten. Jorrit Heijkant werd bij de heren 3e en doet ook mee voor de prijzen voor het indoorcircuit.