Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

3 prijzen voor Atledo-pupillen in Crosscircuit

Geplaatst op zaterdag 23 februari 2013 om 18:05 uur

Het cross-seizoen zit er weer op. De pupillen van Atledo konden aan 10 crossen meedoen van elk ongeveer 1 kilometer. De eerste cross is eind oktober gelopen en het seizoen is zondag 17 februari afgesloten met de Atledocross in de Duiventoren.

Afgelopen vrijdag 22 februari vond de prijsuitreiking van het cross-seizoen plaats bij Attila in Tilburg. Wie aan minimaal 5 crossen mee had gedaan werd opgenomen in het eindklassement. Van Atledo zijn 9 pupillen opgenomen in het klassement waarvan 3 podiumplekken.


 

Marjolein Bogers (meisjes pupillen B) heeft aan alle 10 de crossen meegedaan en heeft ze ook allemaal gewonnen. Dat leverde haar de titel Crosskampioen 2012/2013 op. Dat is een hele mooie prestatie. Tussen de crossen zaten dit jaar ook nog eens de officieuze Nederlandse Kampioenschappen, waar ze 3e werd, en de Brabantse kampioenschappen die ze op haar naam heeft weten te schrijven.

Anne de Jong (meisjes pupillen B) heeft ook aan alle 10 de crossen meegedaan en eindige heel constant bij alle crossen op een 2e plaats. Het verschil met Marjolein was vaak maar enkele seconden. Zo eindigde Anne bij de officieuze Nederlandse Kampioenschappen op een 4e plaats en werd ze 2e op de Brabantse Kampioenschappen.

Het jongere zusje van Anne, Roos de Jong was ook alle crossen van de partij. De concurrentie bij de meisjes pupillen C was vrij groot. Elke keer was het de vraag wie een plek op het podium kreeg. Roos liep de laatste cross weer heel hard en werd helaas op de laatste 50 meter nog net ingehaald. De verschillen waren dus klein en met haar 10 crossen heeft Roos een mooie 3e plek in het klassement weten te behalen.

Bij de jongens pupillen A is Chuck Pols op een 6e plaats geëindigd in het klassement en Finn Hultermans op een 15e plaats. Bij de meisjes pupillen A deden vier pupillen van Atledo mee. Lian Soijer behaalde een 16e plaats, Laura Mulder werd 20ste, Anne ter Horst 21ste en Susan Lodewijks 22e.

We zijn super trots op jullie dat jullie regen, wind, sneeuw en de kou hebben doorstaan en met z'n allen (samen met de junioren van Atledo) als vereniging nog een mooie 3e plaats hebben weten te behalen van de 11 verenigingen die actief zijn in onze regio.