Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Mooie prestaties van D-jongens bij NK indoor

Geplaatst op woensdag 23 januari 2013 om 20:30 uur

Ruben en Phill hadden zoch beiden ingeschreven voor 60 m horden. Dat was hun eerste onderdeel. Phill benaderde op 0,03 sec  zijn oude PR en mocht door naar de halve finale. Ruben had dit onderdeel nog nooit gelopen en meteen bij de eerste  ronde behaalde hij de 5e beste tijd met 11.03 sec en ook hij mocht naar de halve finale.

Daarna ging Ruben meteen door naar het verspringen en Phill naar 60m sprint. Ruben sprong erg goed en met een PR van 4.04 m werd hij 16 in het klassement. De sprint lukte bij Phill iets minder en ging niet door naar de halve finale. Daarna ging Ruben hoogspringen en helaas ging de lat eraf en bleef hij steken op 1.25 m. Dat was wel een teleurstelling, maar de PR bij verspringen en de mooie hordentijd gaven hem goede moed.

 

Phill ging kogelstoten en werd als 4e geplaatst in de finale. Maar eerst weer hordenlopen. Hierbij scoorde Phill een mooie nieuwe PR van 11.39 sec, maar helaas net geen finale. Eindigde als 10e. Een mooie plek tussen de 48 deelnemers. Ruben verbeterde nog een keer zijn tijd en naar 10.97 sec en werd geplaatst voor de finale.

Phill ging vervolgens naar de finale kogelstoten. Na drie pogingen en 8.67 m mocht hij met de laatste 8 besten nog door voor nog 3 pogingen. Hij eindigde op een zeer goede 5e plaats. Als laatste liep Ruben een mooie de finale voor de horden en eindigde hiermee ook op een 5e plaats. Mooie plaatsingen voor onze jongens uit Dongen op de ranglijst van Nederland.