Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Indoor 20 januari 2013: VERSLAG + UITSLAG

Geplaatst op woensdag 16 januari 2013 om 22:19 uur

De complete uitslag van de indoor van zondag 20 januari 2013 kunt u hier vinden.

UITSLAG

Opmerkingen betreffende de uitslagen kunt u sturen naar info@atledo.nl

Let op: door een foutje in het computerprogramma zijn helaas de sprinttijden afgerond op 1 cijfer achter de komma. Voor de totaaluitslag heeft dit geen gevolgen want daarin zijn de originele juiste tijden gebruikt.

Gezellige en goed georganiseerde Atledo-indoor in Sporthal de Salamander.

Op zondag 20 januari werd de Atledo indoor gehouden. Er waren vele deelnemers. In tegenstelling tot de andere indoorwedstrijden in de regio was de Atledo-indoor open voor pupillen, alle categorieën junioren en senioren, masters en VB-groepen. Dit jaar is ervoor gekozen om de wedstrijd in twee zalen te houden. Dit straalde dan ook erg veel rust uit. Overal verliep alles prima. Het was een goede organisatie, en dankzij alle hulp van vele vrijwilligers liepen de onderdelen bijna niet uit.

Trainers en begeleiders waren in groten getale aanwezig en gaven de nodige stimuleringen en aanwijzingen en een aantal van hen deden zelf ook nog mee aan de wedstrijd. Juryleden en  waren bezig met meten, de prestaties opschrijven, omroepen, verzorgden het startschot, en allerlei andere zaken, om de wedstrijd goed te laten verlopen. Op het secretariaat werd alle keurig verwerkt en ingevoerd in de computer. Iedereen die kon droeg zijn steentje bij. De sfeer onderling was prima, en er werd gelachen en voor hen was er wat te eten en te drinken.

Bij de pupillen waren 99 kinderen ingeschreven, maar er waren een paar ziekmeldingen. Onder de deelnemers waren 27 pupillen van Atledo zelf. Een zeer goede opkomst, waar Atledo trots op mag zijn. Er werden zeer veel nieuwe PR’s gehaald en iedereen mocht terugkijken op een leuke wedstrijd, waarin weer te zien was dat er bij een Atletiekwedstrijd meer is dan atletiek alleen. Je zag kinderen en jeugd die elkaar stimuleerden en zelfs voor elkaar applaudisseerden. Ouders waren er om aan te moedigen, te ondersteunen, adviezen te geven en gezellig met elkaar te kletsen. Alles in een gemoedelijke sfeer.  De competitie met andere clubs is groot, maar de contacten onderling zijn ook goed.  De kinderen renden en speelden en kletsen met elkaar, in de rusttijd  tussen de onderdelen door . Supergezellig!! Hieronder m.n. de beste prestaties, omdat het teveel is om alle prestaties te vermelden.

In de categorieën C-pupillen meisjes ging de Gouden medaille naar Roos de Jong.  Zij had een mooie PR bij het kogelstoten van 4,49 m. Danica Willemen deed haar eerste wedstrijd. Bij de jongens was het Joop van der Pluijm die met een PR op alle onderdelen de gouden medaille mocht ontvangen. Milan Rosenbrand scoorde 2x een PR en ook Reinier van der Linden, Luuk van Dongen en Pepijn Wijnen deden het erg goed.                                                             

Voor B-pupillen mocht Marjolein Bogers een zilveren medaille omhangen en ging met een PR bij de spint en kogel naar huis. Anne de Jong kwam net naast het podium op de vierde plaats. Femke van Bladel scoorde 2 mooie PR’s . Bij de jongens B-pupillen ging Finn Lodders voor het eerst over de lat op 1,00 m en ook Boudewijn van der Linden en Camiel van Dongen mochten trots zijn op hun prestaties.

Chuck Pols  werd bij de A-pupillen 1e jaars de nr 1 op het onderdeel kogelstoten met een nieuw PR van 7.10 m en een PR op sprint. Mocht een zilveren medaille mee naar huis nemen. Finn Hultermans werd vandaag 9e. Sebas van Haarlem mocht ook trots zijn op een mooie PR bij kogelstoten. Bij de meisjes waren het Anne ter Horst, Lian Sooijer, Hilde van der Pluijm  en Susan Lodewijks die de naam van Atledo verdedigden met mooie PR’s. Anne was superblij met haar kogelstoot die bijna 70 cm verder was. De anderen allen een PR bij het sprinten en kogelstoten.

Timo van Dongen stootte de nr van 1 van de regio van zijn plaats door de gouden medaille binnen te halen. Hij sprong 15 cm hoger naar 1,35 m en behaalde een mooie PR bij de sprint. Bij de meisjes werden de PR’s binnengehaald door Dora van der Pluijm, Laura Mulder, Nienke Oerlemans, Manon van Bladel en Leonoor van der Linden.

Van de totaal 115 junioren en masters en specials die op de lijst stonden waren er ook een paar afmeldingen.Er waren junioren in de categorieën D-C-B-A junioren van allerlei clubs. Er werden vele medailles binnen gehaald door atleten van Atledo.  Er was zelfs tijd om na afloop van de wedstrijd te helpen bij de junioren.

Zaterdag waren Phill en Ruben nog te vinden op de nationale CD indoor te Apeldoorn, waar ze beiden een 5e plaats op de ranglijst binnen haalden. Vandaag waren ze te vinden bij de Atledo-indoor. Bij de Junioren-D 1e jaars was het Phill Pols die de gouden medaille kreeg omgehangen. En ook al was er een apart prijsuitreiking voor 1e en 2e jaars, Phill werd eerste overall , met een puntenverschil van meer dan 150 punten op de nummer 2. Ruben Bogers had moeite met het hoogspringen, maar met een PR op kogelstoten en een mooie prestatie bij sprint,  werd hij 5e. Geert van Krevelen stootte  een mooie PR bij kogelstoten naar 6.55 m. Sjoerd van der Linden behaalde 3 nieuwe PR’s en werd 5e bij de jongens 2e jaars.

Bij de meisjes junioren-D mocht Maxime Beverwijk op het podium voor een zilveren medaille. Ze had een PR bij sprint en een PR bij Kogelstoten van 10.38m. Desiree Trommelen ontving een gouden medaille bij de 1e jaars en Joyce Verhoef de zilveren medaille. Anne Lodewijks eindigde met een mooie kogelstoot van 6.18 m op de 8e plaats.

Bij de C-junioren ook twee Atledo-ers op het podium.  Lekan Dalenberg kreeg goud en Glenn Pols zilver. Andere deelnemers van Atledo bij hun groep Yared Eshete, Scott Pols, Jaap de Leeuw , Sam van der Pol, Roy van de Corput en Rick Theeuwes. Voor de meisjes C-junioren konden mooie prestaties genoteerd worden voor Marloes Cosman, Anne Leemans en Dominique Beverwijk.

Op het podium bij de meisjes B-junioren stond Cathelijn Peters ontving een zilveren medaille. Bij hen nog deelname door Evi Mertens en Meike Haarbosch. Cas van Eersel was bij de jongens B-junioren goed voor goud. In hun categorie vele deelnemers waaronder Daan van Krevelen, Martijn Flipsen, Benno Snepvangers, Jordi Boons, Robin Mertens, Pim van der Pol. Bij de A-junioren goud voor Thomas van Schijndel en zilver voor Jordi van Schijndel. Dat ook hier de sfeer goed is bij de jongens en meisjes onderling was te zien aan de groepen die bij elkaar meekeken,  aanmoedigden en elkaar feliciteerden.     

In de VB-groep scoorde Jorrit Heijkant  door een zilveren medaille te halen met een mooie PR bij het sprinten. Zo kreeg ook Maaike Noorlag een gouden medaille bij de vrouwen specials. Ook deden Timo Rozendal, Marjolein Faro en Joanne van Gestel in deze groep mee. De senioren en masters gingen de meesten vooral voor de eigen prestaties en hadden veel plezier. Af en toe hoorde je applaus en felicitaties. Bijna alle medailles gingen hier naar Atledo.                                                                                    

Iedereen kon terug zien op een mooie wedstrijd die in goede sfeer verlopen is.

Groetjes Helma