Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo-jeugd op podium met 3 goud en 2 zilver

Geplaatst op dinsdag 11 december 2012 om 21:23 uur

Afgelopen zondag werd er de jaarlijkse indoorwedstrijd gehouden van Dak-Drunen in Sporthal de Heygrave in Vlijmen. Er deden 8 pupillen mee en ze begonnen met een gezamenlijke warming-up.      

Roos de Jong nam deel bij de meisjes C-pupillen. Bij het hoogspringen wilde ze graag haar PR verhogen naar 0,90 cm. Dat lukte net niet. Wel verbeterde ze haar PR op de 35 m sprint flink en ook met kogelstoten ging het prima. Tot haar verbazing mocht ze op het podium en kreeg een mooie beker voor de 1e plaats. Finn Lodders en Camiel van Dongen starten met kogelstoten met de jongens C-pupillen. Camiel deed voor het eerst mee en behaalde op alle onderdelen een PR. Het waren prima prestaties. Finn haalde een nieuw record binnen op de 35 m sprint naar een tijd van 7,0 sec. en werd hiermee 9e

            

Anne de Jong als B-pupil bij de meisjes deed het heel goed. Hoewel haar de PR bij hoogspringen net niet lukte, deed ze dat wel met een nieuwe tijd van 6,5 sec op de sprint. Ze werd 2e en kreeg een mooie beker. Finn Hultermans en Chuck Pols gingen in de strijd bij de 1e jaars A-pupillen. Beide sprinten een nieuw record op de 35 m met voor Finn een tijd van 6.2 sec en Chuck 6.3 sec. Ook bij hoogspringen ging het prima en haalden zij beide hun oude record. Op kogelstoten voor Finn een nieuw record naar 5,20 m en eindigde hiermee als 11e.  Voor Chuck geen record bij kogelstoten maar wel een eerste plaats op dat onderdeel met 6,65 m en als resultaat de 5e plaats in het klassement.

        

Anne ter Horst en Laura Mulder (meisjes A-pupillen) stonden als eerste in de rij voor het kogelstoten. Ze liepen precies dezelfde tijd op de sprint met 7,0 sec, wat voor Anne een nieuw record was. Laura benaderde op alle onderdelen haar oude PR. Ook van Anne en Laura gaan we zeker meer horen.

Het middagprogramma was voor de junioren. Ook hier 8 deelnemers van Atledo. Desiree Trommelen voor het eerst bij de D-junioren liep een mooie nieuwe tijd bij de sprint van 6.1 sec en ook een nieuw record bij kogelstoten. 6.27 m. Eindigde op de 5e plaats bij de 1e jaars. Maxime Beverwijk deed mee bij de 2e jaars. Ook zij scoorde twee PR’s zowel op de 35 m sprint naar een tijd van 6.2 sec en werd als echte werpster 2e bij het kogelstoten met een afstand van 9.48 m. Zij werd 5e in haar categorie. Geert van Krevelen en Phill Pols waren als 1e jaars D-junior van de partij. Geert behaalde zijn oude record op de sprint en een nieuwe afstand bij het kogelstoten met een 3kg kogel naar 5,87 m. Phill vond zijn prestaties wat tegenvallen. Zeker zijn sprinttijd die een stuk onder zijn PR was. Bij kogelstoten werd hij eerste op dat onderdeel met 8.55 m . Maar ook al ging het minder, hij werd 1e en hij had niet misstaan tussen 2e jaars D-junioren. Werd 1e all-over en kreeg een mooie beker. Ook aan C-junioren jongens ontbrak het niet bij Atledo. Het werd een mooie strijd waar Sam van de Pol, Glenn Pols en Lekan Dalenberg aan meededen in een zeer sterk competitieveld. Scott Pols had helaas het nakijken omdat hij bij een training zijn pols gebroken heeft. Maar was aanwezig om zijn teamgenoten aan te moedigen. Sam liep een nieuw PR bij de sprint naar 6,0 sec. Gooide een hele mooie afstand bij kogelstoten naar 8.51 m. Glenn werd 1e bij het kogelstoten met 9.91 m. Het ging op alle onderdelen redelijk, maar verloor iets te veel punten bij het sprinten. Met één puntje verschil net naast het podium op een ondankbare 4e plaats. Bij Lekan ging het beter, ondanks een tegenvaller bij het hoogspringen. Toch stond hij met alle onderdelen in de top en werd eerste en ontving ook een beker. Pim van de Pol was een van de twee deelnemers bij de B-junioren. Ook hij mocht het podium op voor een zilveren prestatie en mocht een beker in ontvangst nemen.