Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Tweemaal eremetaal bij BK meerkamp pupillen

Geplaatst op maandag 10 september 2012 om 10:52 uur

Op 8 september gingen vier atleten van Atledo op weg naar Tilburg voor deelname aan de Brabantse Kampioenschappen. Marjolein Bogers en Anne de Jong (C-pupillen), Chuck Pols (B-pupil) en Phill Pols (A-pupil). Hun beste seizoensprestaties waren van een dusdanig hoog niveau dat ze zich hadden geplaatst voor deelname en zelfs op voorhand tot de top 10 behoorden van Brabant.

Marjolein Bogers had een week eerder bij de wedstrijd in Dongen al laten zien dat ze goed in vorm was. Hoogspringen begon goed met een hoogte van 1 meter. Daarna ging het sprinten ook goed en evenaarde ze haar PR van 7,15 sec. Bij verspringen verbeterde ze haar PR met maar liefst 22 cm en sprong 3,27 meter ver. Tot slot stond het balwerpen op het programma. Met een afstand van 17,35 meter was dat net onder haar PR. Deze prestaties werden beloond met een mooie zilveren beker en met trots mag ze zich 2e van Brabant noemen.

Voor Anne de Jong begon de dag helaas minder goed met hoogspringen maar zoals het een echte sporter betaamd ging Anne ervoor en verbeterde ze op verspringen haar PR met 20 cm tot een hele mooie afstand van 3,17 meter. Hiermee stelde ze ook haar gouden diploma voor dit seizoen veilig. Na een mooie sprint in 7,70 sec en een worp van 17,65 meter met de bal (bijna een PR) sloot Anne de dag erg goed af met net geen podiumplaats, ze werd vierde.

Chuck Pols draaide ook een erg goede wedstrijd tussen een erg sterk deelnemersveld. Chuck behaalde twee weken geleden een PR van 1,10 meter bij hoogspringen en weet dit nu al 3 weekenden op rij te behalen in een wedstrijd. Bij de sprint en bij verspringen behaalde hij op een haar na zijn PR’s. Bij balwerpen heeft hij zijn eigen record met ca. 60 cm aangescherpt en gooide de bal naar een zeer mooie afstand van 28,65 meter. Al met al een zeer mooie verbetering van het puntentotaal op de meerkamp en een zevende plaats totaal.

Phill Pols begon de dag meteen zeer sterk bij het kogelstoten. Met een mooie afstand 9,99 meter verbeterde hij het clubrecord met maar liefs 27 centimeter. Bij verspringen leek zijn podiumplaats even in gevaar te komen doordat de andere jongens erg goed sprongen. Maar Phill bewees uiteindelijk een sterke meerkamper te zijn. Hij evenaarde zijn PR op hoogspringen van 1,40 meter en kon meteen door naar de sprint. Zijn krachten waren nog niet op want ook daar verbeterde hij zijn PR en zette een mooie tijd neer van 9,19 sec. En ook hij mag trots zijn dat hij 3e van Brabant is op de meerkamp!