Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Drie medailles op Nationale D-spelen

Geplaatst op woensdag 5 september 2012 om 16:20 uur

Afgelopen zondag ging een drietal atleten op weg naar het Olympisch stadion in Amsterdam om deel te nemen aan de nationale D-spelen. De beste seizoensprestaties van Maxime Beverwijk, Sam van de Pol en Cas Blakenburg waren van een zodanig niveau dat zij op de onderdelen kogelstoten en discuswerpen deel mochten nemen.

Een geweldige ervaring voor deze 3 jonge atleten om in een mooie ambiance in het Olympisch stadion van 1928 de strijd aan te gaan met de top van de Nederlandse atletiek in hun leeftijdscategorie.

Maxime mocht in de ochtend al aan de slag bij het onderdeel discuswerpen en presteerde daar fantastisch. Met een worp van 24,27 (Een dik PR en in de buurt van het clubrecord) behaalde zij brons! Een topprestatie voor deze 1e jaars D-junior. Bij het kogelstoten behaalde ze nog een verdienstelijke 18e plaats met 8,32.

Sam van der Pol legde bij het discuswerpen beslag op de 17e plaats met een afstand van 22,40 en bij het kogelstoten werd hij verdienstelijk 16e met een afstand van 8,86. Een 17e en 16e bij het Nederlands kampioenschap is een prestatie om trots op te zijn.

De topper van de dag was toch wel 2e jaars D-junior Cas Blakenburg. Hij had een superdag in Amsterdam. Cas werd met een afstand van 12,35 (tevens een verbetering van het 15 jaar oude clubrecord) Nederlands kampioen. Hij verbeterde zijn persoonlijk record met bijna één meter.

Ook bij het discuswerpen ging het na een wat lastige start heel erg goed. Cas ging als 8e de finale in, maar kwam er met een mooie 2e plaats uit. Met een afstand van 31,80 behaalde hij het zilver. Goud, Zilver en Brons bij het NK atletiek. Dongen mag trots zijn op Atledo!