Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Van de voorzitter

Geplaatst op woensdag 22 augustus 2012 om 12:17 uur

Ondanks het soms slechte weer tot de vakantie kunnen we toch op twee geslaagde maanden terugkijken. Dwars Door Dongen trok ondanks de concurrentie van andere atletiek- en loopevenementen weer meer deelnemers en mede dank zij het zonnige weer was het een mooie dag. De deelnemers, zowel wedstrijdlopers als trimmers waren heel tevreden en onze organisatie mag zich deze complimenten ter harte nemen. Dat is echter geen reden om op onze lauweren te rusten. Omdat volgend jaar nog meer loopevenementen in hetzelfde weekeinde plaatsvinden, verplaatsen we Dwars Door Dongen twee weken om zo nog meer deelnemers te kunnen trekken.

In hetzelfde weekeinde bezorgde Nadine Broersen zichzelf een prachtig cadeau door haar PR op de zevenkamp met ruim 300 punten te verbeteren, zodat ze in Londen mocht meedoen aan de Olympische Spelen. En ook daar verbeterde ze alweer haar PR en werd ze, pas 22 jaar jong, dertiende in Londen. Een prestatie waar niet alleen zijzelf, maar ook wij trots op zijn. Van harte gefeliciteerd Nadine. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was werd Marjolein Bogers op tweede pinksterdag in Tilburg Brabants kampioen op de 600 meter bij de C-pupillen. Een paar weken later behaalden Cas Blakenburg (D-junioren) en Cathelijn Peeters (B-junioren) brons bij de Brabantse kampioenschappen meerkamp.

Op zaterdag 23 juni deden bijna 100 enthousiaste lopers mee aan de nieuwe Midzomernachtestafettemarathon, opvolger van de roemruchte Oliebollenestafettemarathon. Hoewel we op meer deelnemers hadden gehoopt, was de sfeer er niet minder om. Prachtig verklede teams en een zeer snel winnend Jamaicaans estafetteteam dat door Spiridon was gestuurd (wat trouwens nog twee teams had afgevaardigd). Een evenement waar zowel de meer op wedstrijden gerichte atleten als de trimmers aan mee kunnen doen. Met een team van acht lopers hoef je maar drie tot veer rondes van 1.400 meter te lopen. Zelfs het zo goed als ongetrainde bestuursteam kon dit aan. We hopen dat de organisatoren volgend jaar worden verblijd met nog meer enthousiaste (Atledo)deelnemers.

Het programma voor de zomer werd afgesloten met een verregende, maar goed verlopen seniorencompetitiewedstrijd. Om die in de toekomst te kunnen blijven organiseren, moet onze baan wel in orde zijn. Daarvoor moet nog wat werk verzet worden.

Door ervoor te zorgen dat de cursus Looptrainer 3 bij Atledo werd georganiseerd (zodat deelname laagdrempeliger was) hebben zich drie Atledo’ers aangemeld. Johan Jacobs, Marian Mahieu en Trix Hoppenbrouwer zijn op 2 juni alle drie geslaagd en zijn nu gediplomeerd zelfstandig trainer. Marian is vorige week begonnen met een nieuwe wedstrijdgroep waarvoor zich tot nu toe 22 atleten hebben aangemeld. Johan en Trix nemen de nieuwe Instroomgroep voor hun rekening, die bij voldoende aanmelding half september weer van start gaat.

De voorbereidingen op de viering van ons 30-jarig bestaan zijn in volle gang. Rondom de baan heb ik naast enthousiaste reacties ook opgevangen, dat het 30-jarig bestaan geen jubileum is dat gevierd zou moeten worden. Nu heeft Atledo in het verleden telkens een lustrumfeest gehouden. En of je 30 jaar nu jubileum noemt of zesde lustrumfeest, doet niets af aan het feit dat we een reden hebben om dit samen te vieren. Dit feest is ervoor om te laten zien dat we in die 30 jaar een mooie, gezonde vereniging zijn geworden, waar we samen een mooi evenement kunnen organiseren als het WAT-weekend (Wedstrijd Atletiek Tweedaagse) op zaterdag 1 en zondag 2 september en waar we onze jaarlijkse Familiedag op zaterdag 25 augustus houden met aansluitend een buffet en een feest voor leden en oud-leden. Een reden te meer om te komen feesten dus. De Familiedag bestaat uit een spelletjesmeerkamp die ook geschikt is voor ouderen en een fietstocht zoals die bij het 25-jarig jubileum succesvol werd georganiseerd. Vooruitlopend hierop hebben we op onze Facebookfanpagina foto’s en krantenartikelen uit de oude doos geplaatst waar door (oud-)leden enthousiast is gereageerd. De foto van drie dagen voor de oprichting hebben we daar ook op geplaatst en ondertussen hebben we van bijna iedereen op de foto kunnen achterhalen wie het is. We hopen dat iedereen die hierop staat bij het feest aanwezig is zodat we de foto opnieuw kunnen maken.

Omdat het aantal aanmeldingen voor de evenementen achter bleef bij de verwachtingen hebben we een aantal zaken gewijzigd of geschrapt. De sportquiz wordt tijdens de feestavond gehouden. Nadine Broersen zal daar ook aanwezig zijn. De receptie hebben we om bovengenoemde redenen juist geannuleerd. Aan het Speerwerpgala op zaterdagavond 1 september doet de Nederlandse en Belgische speerwerptop mee. Nadine zal daar de prijsuitreiking verzorgen.

Ik heb er veel zin in. Hopelijk velen van jullie ook.