Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

2x Brons bij Brabantse Kampioenschappen Meerkamp

Geplaatst op maandag 18 juni 2012 om 11:08 uur

Met een mooie mix van zeven atleten was Atledo dit weekeinde aanwezig bij de Open Brabantse Kampioenschappen Meerkamp bij atletiekvereniging GAC uit Gemert.

De D-junioren jongens hadden 7 onderdelen te verwerken. Cas Blakenburg had een top weekend met 6 persoonlijke records. Vooral door zijn records op de 80m (11.03 sec), hoogspringen (1.50 mtr) en de 1000m (3.16.55 min)kon hij zich handhaven in de top van het klassement. Hij mocht het podium betreden en een mooie bronzen plak om laten hangen. Scott Pols had een vrij gemiddelde meerkamp waarover hij niet altijd even tevreden was. Maar het venijn zat bij hem in de staart van de wedstrijd. Bij de afsluitende 1000 meter liep hij in zijn serie solo naar de overwinning in een dik nieuw PR van 3.19.35 min. In de totaalstand werd hij 10e van Brabant.
Sam van der Pol was herstellende van een hersenschudding die hij enkele weken geleden op had gelopen. Hij miste een klein beetje explosiviteit maar wist desondanks zijn speer verder te werpen dan ooit naar een afstand van 22.75 mtr. Op dag twee tijdens de 80 meter horden speelde zijn hersenschudding weer op en werd er besloten om de wedstrijd na het kogelstoten te beëindigen.


De deelnemers bij de D-junioren jongen. Cas Blakenburg (tweede van links) en Scott Pols (midden nr. 626)

De C-junioren jongens waren gesplitst in 1e jaars en 2e jaars jongens. Bij de 1e jaars categorie deed Glenn Pols mee. Op elk onderdeel zat hij net onder zijn standaard en deed solide mee. Een lichte achillespeesblessure verhinderde hem om zijn meerkamp  op topniveau af te werken. Niettemin toonde hij karakter door toch zijn meerkamp te volbrengen als vijfde van onze provincie.
2e jaars Pim van der Pol startte zijn meerkamp goed met twee persoonlijke records op de 100 meter (14.89 sec) en verspringen (4.23 mtr). Op dag 2 werd Pim wakker en voelde een steek in zijn onderbeen. Omdat hij amper kon staan op het been was hij jammer genoeg genoodzaakt de strijd te staken.

B-meisje Cathelijn Peeters draaide een uitstekende meerkamp waar ze trots op mocht zijn. Uitschieters waren een uitstekende  100 meter horden in 16.80 sec en een dik PR op de 200 meter in 28.73 sec. Ook zij nam een medaille mee naar Dongen. Plaats 3 en een bronzen medaille vielen haar ten deel.

Cas van Eersel was de afgevaardigde van Atledo bij de B-jongens. Vooral over zijn werpnummers was hij tevreden. Hij benaderde zijn records bij het kogelstoten en het speerwerpen en wierp bij het discuswerpen voor het eerst over de 30 meter met 30.05 mtr. De nieuwe onderdelen polsstokhoogspringen (2.10 mtr) en de 1500 meter (5.02.51 min) waren ook goed voor PR’s. Door twee tegenvallers op dag 2 moest hij op een paar luttele puntjes plek 4 uit handen geven. Het werd dus uiteindelijk plek 5 voor Cas.

Al met al een prima weekend,  met lekker weer en goede prestaties.