Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Speerwerpgala: blessures nekken NL toppers

Geplaatst op dinsdag 28 augustus 2012 om 09:30 uur

Als onderdeel van het 30 jarig jubileum van ATV Atledo uit Dongen vindt op zaterdag 1 september 2012 om 19.00u tijdens het WAT-weekend een Speerwerpgala plaats waarin de voltallige Nederlandse EN Belgische top bij het speerwerpen het tegen elkaar opneemt. Intussen staat er een compact deelnemersveld van 6 atleten gereed.

Deelnemersveld Speerwerpgala 1 september 2012:
1. Daan Meijer (NED - AV '34)
2. Leon Versluijs (NED - Climax)
3. Jurriaan Wouters (NED - Hellas)
4. Tom Goyvaerts (BEL)
5. Timothy Herman (BEL)
6. Thomas Smet  (BEL)

Hieronder een korte introductie van onze speerwerpers:

1. Daan Meijer (NED - AV '34)
Deze ex-meerkamper en de nummer 5 Allertijden bij het speerwerpen van AV '34 uit Apeldoorn brak vorig jaar definitief door met een worp van 76.23 mtr. Kan hij zijn progressie van de afgelopen 2 jaar vasthouden?
                                                                                                                                                      
2. Leon Versluijs
 (NED - Climax)
Deze atleet van Climax uit Ede is al een aantal jaar aanwezig in de top 8 van Nederland. Viervoudig Nederlands Studentenkampioen bij het speerwerpen en heeft dit jaar al 70.12 mtr geworpen.

3. Jurriaan Wouters (NED - Hellas) 
Deze A-junior maakt dit jaar flinke progressie. Zijn huidig record staat op 68.03 mtr en daarmee werd hij tweede op NK Junioren. In juli was hij deelnemer aan het WK voor Junioren in Barcelona. Hij geraakte daar jammer genoeg niet door de kwalificaties heen.

4. Tom Goyvaerts (BEL) 
De vijfvoudig Belgisch kampioen speerwerpen (2007, 2008, 2010, 2011 en 2012) heeft het beste PR van alle werpers van dit gala. In 2009 gooide hij zijn speer over de 80 meter naar 82.25 mtr. Hij deed dat jaar ook mee aan het WK in Berlijn. Daar haalde hij net de finale niet.

5. Timothy Herman (BEL)

De nummer twee van België heeft dit jaar al over de 75 meter gegooid en staat daarnaast bekend om zijn acrobatische manier van afwerpen (zie foto). Hij zal ongetwijfeld de hulp van het publiek inroepen in een poging deze prestatie te verbeteren.

Foto: Eh. Ja. Wat zal ik zeggen over de speerworpen van Timothy Herman. Ze zijn anders?


6. Thomas Smet (BEL)

Deze 24 jarige Belgisch kampioen van 2009 en bronzen medaille winnaar op EK junioren  heeft dit jaar al 76.25m geworpen. Zal hij net zo in vorm zijn als het jaar 2009 waarin hij zelfs deelnam aan het WK atletiek in Berlijn?

Helaas hebben drie Nederlandse toppers (Bjorn Blommerde, Lars Timmerman & Pelle Rietveld) zich met blessures af moeten melden. De organisatie is nog bezig vervanging voor hen te zoeken.

Voor meer informatie over de wedstrijd of mogelijke deelname neem contact op met Ralph Jacobs (gala@atledo.nl).