Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Nieuwe Wedstrijdgroep op zoek naar lopers

Geplaatst op zaterdag 9 juni 2012 om 12:50 uur

Bij de algemene ledenvergadering in maart is het al aangekondigd. Na de zomervakantie gaat er een nieuwe trainingsgroep van start: de wedstrijdgroep. Hier wil ik jullie wat informatie geven over deze nieuwe groep.

Wat gaat de wedstrijdgroep doen:
In deze groep gaan we werken aan prestatieverbeteringen (of –behoud).  Dit zal tot uiting komen in de (regio13-) wedstrijden die we regelmatig samen gaan lopen.

Hoe gaan we dat doen:
We gaan op basis van doelen voor het komende jaar een plan opstellen met gerichte trainingen. Om prestatieverbetering te krijgen zal het nodig zijn om minimaal 3 trainingen per week te doen. Hierbij denk ik aan baantrainingen aangevuld met duurlopen, fartlektrainingen of wedstrijden.

Voor wie is de wedstrijdgroep:
De wedstrijdgroep is voor alle senioren en masters die gemotiveerd zijn om gericht naar betere prestaties te werken, minimaal 3x per week willen trainen en regelmatig mee willen doen aan wedstrijden. De opzet van de groep zal in het begin breed zijn: lopers van afstanden van 800m tot 15km zijn welkom. In de winter zal er veel samen getraind kunnen worden en gaan we diverse crossen lopen. Richting voorjaar/zomer kan er dan gekozen worden voor een trainingsschema voor baanwedstrijden (MILA) of een schema voor wegwedstrijden.

Concreet:
De wedstrijdgroep zal 2 baantrainingen per week gaan doen: op dinsdag en donderdag van 19:30 tot 21:00 uur. Deze trainingen zullen door mij gegeven gaan worden vanaf eind augustus. Voor de duurlopen/fartlektrainingen/wedstrijden maken we tzt afspraken om zoveel mogelijk gezamenlijk te lopen.

Interesse gekregen?:
Heb je interesse om in deze groep te gaan trainen dan kun je je bij mij opgeven. Stuur even een mailtje naar mahieu_peeters@hotmail.com. Doe dit voor 30 juni 2012 zodat we een idee hebben hoe de trainingsgroepen er na de vakantie uit gaan zien.

Heb je nog vragen, stuur dan een e-mail of spreek me gewoon aan. Ik ben regelmatig op de atletiekbaan te vinden.

Marian Mahieu
mahieu_peeters@hotmail.com