Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Marjolein Bogers Brabants Kampioen 600 meter

Geplaatst op zondag 3 juni 2012 om 22:35 uur

Op maandag 28 mei vonden tijdens de T-meeting in Tilburg de Brabantse Kampioenschappen middellange afstand plaats voor de pupillen. De C-pupillen liepen 600 meter en vanaf de B-pupillen werd 1000 meter gelopen.

Bij de C-pupillen verschenen Marjolein Bogers en Anne de Jong aan de start. Beiden hadden al een succesvolle zaterdag achter de rug bij Dwars Door Dongen. Daar werd bij zowel de scholierenloop als bij de pupillenloop Marjolein 1ste en Anne 2e. Zou dat een goede oefening zijn geweest voor de Brabantse Kampioenschappen? De dames weten heel goed hoe ze een dergelijke race moeten lopen. Na een snelle start van een meisje uit Bergen op Zoom blijven ze hun eigen tempo lopen op een 2e en 3e plek. Na ongeveer 300 meter nemen ze de leiding over en houden dit prima vol. Nog een laatste eindsprint en twee podiumplekken zijn verdiend door de dames uit Dongen. Ondanks de hitte weten ze allebei hun PR flink aan te scherpen. Marjolein weet met haar tijd van 2.09’44 zelfs het clubrecord dat al 8 jaar staat te verbreken.

Bij de B-pupillen start Chuck Pols. Hij is regio-kampioen bij de cross geworden afgelopen winter. Hij kan erg goed bikkelen op zware parcoursen. Al snel na de start zien we dat het deelnemersveld bij de jongens erg sterk is. Er wordt zeer hard gelopen op de 1000 meter. Chuck loopt prima mee en zet uiteindelijk een zeer mooie tijd neer van 3.53’19 en wordt hiermee 6e van Brabant.

Desirée Trommelen start bij de meisjes 2e jaars A-pupillen. Op basis van de snelst gelopen tijden tot nu toe weet ze dat ze geen kans maakt op een podiumplek maar gaat Desirée voor een mooie race. Ondanks de warmte blijft ze lange tijd goed meekomen met de groep en uiteindelijk loopt ze haar beste tijd van dit seizoen.

Tot slot starten Phill Pols en Ruben Bogers bij de jongens A-pupillen 2e jaars. Ook hier doet de top van Brabant mee en gaan de jongens voor een PR en zal een podiumplaats er niet in zitten. Phill en Ruben lopen prima, zoals altijd dicht bij elkaar. Nadat ze de positie beurtelings van elkaar over hebben genomen zet Ruben op de laatste 80 meter een eindsprint in en wordt daarmee keurig 7e en Phill wordt 9e. Ruben heeft zijn PR met ruim 4 seconden verbeterd en Phill zat zeer dicht tegen zijn PR aan. Goed gedaan.