Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Negen medailles en drie clubrecords voor 3 atleten

Geplaatst op dinsdag 29 mei 2012 om 15:43 uur

Chuck, Phill en Scott Pols gingen naar een wedstrijd in België vooral omdat Chuck een clubrecord wilde lopen op de 600m Bij de vorige wedstrijd, drie weken gelden, was het net niet gelukt. Met een tijd van 2.08.79 min zat hij net onder het oude clubrecord van 2.08.63 min.

Chuck had deze keer ingeschreven voor 60m sprint, balwerpen, 600m en kogelstoten. Op het onderdeel kogelstoten had hij kort geleden het clubrecord gebroken door de kogel  53cm verder te stoten dan het oude clubrecord, naar 8.23m. Dus ook daar wilde hij nog laten zien dat het hem weer zou lukken. Hij startte de wedstrijd met kogelstoten en met een afstand van 8.18m was hij tevreden.  Hij werd 2eop het onderdeel . Daarna ging hij sprinten. Vorige keer had hij zijn tijd met 1sec. verbeterd. Deze keer bijna dezelfde tijd. Daarna mocht hij balwerpen. Met 25.60m werd hij opnieuw 2e. Als afsluiting ging hij de 600m lopen. Hij startte wat langzamer en moest zich naar voren werken. Liep al snel naar de derde plaats en na 300m haalde hij de nr2 in en trok nog een sprint naar de finish. Op zijn tijd moest hij nog even wachten, omdat de tijd net even voor de nr1 stilstond. Intussen werden de medailles uitgedeeld en Chuck mocht zijn derde zilveren medaille in ontvangstnemen. Toen hij de uitslag hoorde mocht hij trots zijn. Hij had het gered. Een mooi clubrecord met een tijd van 2.08.36min dat sinds 2001 niet meer verbroken was.

Phill had op 5 onderdelen ingeschreven. De chronoloog was zo gewijzigd dat het mogelijk was. Hij ging voor 60m Horden, kogelstoten, discus werpen, verspringen, en 1000m. Het laatste onderdeel had hij lang niet gedaan en had er wat schrik voor. Zijn eerste onderdeel 60m Horden ging heel goed. Een nieuwe PR en ook een nieuw clubrecord naar een tijd van 11.55sec. Bij de vorige wedstrijd had het net het clubrecord gezet op 11.99sec. Hij werd hiermee derde. Daarna kwam het kogelstoten. Met zijn worp van 8,83cm kwam hij het verste van allemaal. Dus dat was goud. Het volgende onderdeel liet even op zich wachten, dus ging Phill zich nog inschrijven voor de 60m sprint. Na sprint was het de beurt aan discuswerpen. De eerste ging in het net, de tweede worp was de verste afstand van allemaal te zijn. In de laatste worp werd hij met 2cm voorbij gegooid. Wel een mooie PR en een nieuw clubrecord naar 18,85m, en een zilveren medaille. De 1000m volgde, Phill liep een mooie race, in een tijd van 3.48.8min. Daarna nog verspringen. Hij stond verbaasd van zijn afstand van 3.85m. Het leek hem niet erg ver, maar met de regels voor D-junioren (als A-pupil) een goede prestatie en een 2eplaats. Hij ging dan ook naar huis met 4 medailles: 1 bronzen , 2 zilveren en 1 gouden medaille en 2 clubrecords.

Scott schreef als D-junior op eveneens 5 onderdelen: 80m horden, speerwerpen, 150m sprint, discus, 1000 m. Scott startte met 80m Horden. Ontdekte dat de horden 84cm hoogte hadden, 7 cm hoger dan in Nederland. Toch een mooie tijd van 16,78sec.  En ging meteen door naar het speerwerpen. Deed het ook hierin heel goed met een afstand van 25.72m. Het bleek de vijfde afstand.

Tussentijds schreef hij nog extra in voor de 80m sprint. Kwam door zijn late inschrijving niet in de snelste serie. Werd wel eerste in zijn serie met een mooie PR van 11.60sec. Kreeg hiermee de vierde tijd. Als vierde onderdeel ging hij voor de 150m sprint. Met een tijd van 21,79 net geen goud op zijn prestatiediploma, en vijfde op het onderdeel. Toch wilde ook hij in de prijzen vallen. Bij het discuswerpen ging het meteen goed. De discus kwam neer op 20.05m. Het werd een PR en de bronzen medaille. Hij zag zijn kans op de 1000m afstand en liep een nieuwe PR, met een tijd van 3.27.66min. Ook een bronzen medaille. Hij behaalde zelfs 4 x een PR deze dag. Ook bijzondere prestaties.