Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Grote drukte bij de Dwars door Dongen !!!

Geplaatst op maandag 28 mei 2012 om 15:33 uur

Het leek wel of iedereen wilde kijken naar diens vriend(in), kind, ouder, en naar wie er ook allemaal aan de start stond. Het was voor alle toeschouwers goed vertoeven op het terras van Atledo. Er waren veel deelnemers aan deze 28e editie van de Dwars door Dongen, ondanks het feit, dat er een aantal mensen uit de voorinschrijvingen besloten om niet te starten vanwege de warmte.

De scholierenloop was een groot succes; aan dit bijzondere gebeuren doen leerlingen mee van ALLE basisscholen in Dongen en ook enkele daarbuiten, wat een mooi gebeuren opleverde. Greg van Hest nam de warming up van deze sportieve kinderen voor zijn rekening. De meeste pupillen namen al deel aan de scholierenloop, waardoor de pupillenloop minder bezet was.
Er waren minder deelnemers aan de Engelse Mijl dan vorig jaar, en dat kwam voornamelijk door de CD competitie die op dezelfde dag plaatsvond.  De winnaar was er niet minder om, namelijk de laatste weken supersnel lopende Kilian van der Wolf, B-junior van Tilburg Road Runners. Beste Atledo-man was Menno van Eersel op de vierde plaats.

Na de 5 km trimloop vond de 10 km plaats. Deze afstand had een prima bezetting, ondanks de warmte, en het was ook een sterk veld in de top. Daar was Greg van Hest, maar ook Bart Lieckens uit België, die uiteindelijk de 10 km op zijn naam schreef. Greg van Hest werd weliswaar tweede, maar was wel de winnaar bij de M35. Ook liepen onder andere Kas van Veen van Prins Hendrik en Jeroen van Damme van PK. Snelste man van Atledo was René van Strien. Bij de dames kwam voormalig wereldkampioene op de cross Leonidah Mosop langs om een gooi te doen naar het parcoursrecord, maar ondanks de winst bij de dames zat dat er niet in.

Behalve deze toppers hebben ook diverse bedrijven meegedaan aan de bedrijvenloop, een gezellig gebeuren , dat mede door onze sponsors mogelijk wordt gemaakt. Bij de 5 km mocht het team van Solipharma de wisselbeker meenemen en bij de 10 km was dat de ploeg van René van Strien Schoenmode, die geheimzinnig deed over de samenstelling ervan en niet zonder reden.

Een geslaagde dag voor Atledo, en voor de Dwars door Dongen, en voor alle deelnemers die hun beste beentje kwamen voorzetten en genoten hebben  van het prachtige parcours Dwars door Dongen.