Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Pupillen jongens naar Brabantse competitie finale

Geplaatst op vrijdag 18 mei 2012 om 17:03 uur

Met 11 jongens in de tweede ronde voor de competitie van de pupillen regio 13 eindigde het jongensteam voor de tweede keer op de eerste plaats. Met in de eerste ronde al een mooie overwinning met in totaal 9759 punten, mochten ze deze keer 10382 punten op hun naam zetten. Het leverde zelfs een voorspong op in totaal van ca 1800 punten boven de nummer twee.

Voor de meisjes die in de eerste ronde veel punten binnengehaald hadden, waren er deze keer te weinig deelnemers om een team samen te stellen. Diegene die er wel waren, deden het ook prima en verdedigden de eer van Atledo bij de meisjes-pupillen. Lian Soijer en Susan Lodewijks bij de B-pupillen en Anne Lodewijks en Desiree Trommelen bij de A-pupillen. Anne haalde een PR bij kogelstoten en Desiree werd 8e in de wedstrijd, met een mooie PR bij verspringen. Ook voor Lian goede verbeteringen bij het balwerpen en bij Susan zelfs 2 keer bij sprint en hoogspringen, naar een mooie hoogte van 0,90 cm.

De jongens werden bij de C-pupillen bemand door Finn Lodders, Colin Oerlemans en Milan van den Rosenbrand. Zij gingen met steeds dezelfde jury volgens  het schema af. Ze mochten eerst balwerpen, dan verspringen en met zijn allen verder de 40 m sprint lopen en als laatste onderdeel hoogspringen. Finn werd 4e bij het balwerpen met 16.67 m. Hij haalde een PR bij verspringen en sprinten naar een tijd van 8,29 sec. Werd hiermee 8e. Colin ging zo goed dat hij zelfs 3 x een PR binnenhaalde en Milan zelfs op alle onderdelen.

De B-pupillen ook drie jongens: Levi Jansen, Finn Hultermans en Chuck Pols. In dit geval alle jongens waarvan de punten op het eind bleken mee te tellen. Levi haalde voor hem zelf een topprestatie binnen op drie onderdelen en Finn twee keer een PR. Werd hiermee 8e. Chuck helaas geen PR, maar wel de eerste plaats bij het balwerpen en deed het verder ook heel goed. In elk geval goed voor de 3e plaats bij de B-pupillen.

De jongens A-pupillen mochten er zeker ook wezen: Timo van Dongen ging op het eerste onderdeel met verspringen al de eerste PR binnenhalen en meteen daarna ook bij het kogelstoten. Werd 5e bij de eerste jaars A-pupillen. Geert van Krevelen mocht een nieuwe prestatie op zijn naam zetten voor de 60 m sprint. Goed voor een 8e plaats bij de tweede jaars. Voor de laatste 3 topmannen geen PR maar wel hoge punten. Luuk Waars die de vijfde tijd neerzette op de 60 m sprint en de vierde bij het hoogspringen, werd uiteindelijk ook 4e en Ruben Bogers werd zelfs 3e. Ruben scoorde de vierde plek bij de sprint, derde bij verspringen en tweede op het onderdeel hoogspringen met 1.30 m hoogte.  Phill Pols hoorde ondanks dat er geen PR-kwam toch steeds zijn naam omroepen. Hij werd eerste op alle onderdelen met scores die zijn beste prestaties benaderden en dus ook de 1e plaats in hele competitie bij de A-pupillen.

Mede door alle goede prestaties mogen de jongens naar de finale op 26 augustus bij HAC Helmond. We hopen dat het weer ons ook goed gezind en we gaan natuurlijk voor een podiumplaats.