Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

3 Brabantse titels en 10 finaleplaatsen voor D-jun

Geplaatst op maandag 14 mei 2012 om 15:54 uur

Vier D-junioren reden zaterdag 12 mei richting Zundert voor hun Brabants Kampioenschap. Vooral op de werp-onderdelen kwamen deze Atledoërs goed voor de dag.

Zonder de anderen tekort te doen maar Cas Blakenburg was de topper van de dag. Hij werd maar liefst op drie onderdelen Brabants Kampioen. In de series van de 80 meter horden haalde hij maar liefst een halve seconde van zijn PR af en finishte in 13.40 sec. In de finale ging het iets langzamer (13.44 sec) maar stelde hij wel de titel binnen. Bij het kogelstoten was zijn zesde en laatste poging van 11.11 mtr genoeg voor de winst. Het derde Brabants Kampioenschap haalde hij binnen bij het discuswerpen met een prima worp van 27.29 mtr. Bij het speerwerpen werd hij ook nog zesde.

Als eerstejaars D-junior deed Maxime Beverwijk uitstekend haar best tussen de andere meiden die vaak al een jaar ouder waren. Ze verraste zichzelf bij het kogelstoten door direct in haar eerste poging haar persoonlijk record te verbrijzelen met 60cm naar een nieuwe afstand van 9.35 mtr, goed voor plaats zeven. Bij het discuswerpen ging het nog een stapje beter. Zij haalde opnieuw een finaleplaats (= top 8 notering) door vijfde te eindigen met 21.42 mtr. Net geen finale haalde ze bij het speerwerpen met wel een PR van 17.43 mtr.

Sam van der Pol had pech bij het discuswerpen. Hij was zeer tevreden met zijn PR worp van 23.13 mtr maar hij kwam net 15 cm tekort voor het brons. De ondankbare vierde plaats was het resultaat. Hij kon wel juichen om zijn recordstoot bij het kogelstoten. Met 9.22 mtr kwam hij 61 cm verder dan ooit en eindigde hij als zesde.

Scott Pols had een druk programma wat resulteerde in drie persoonlijke records en twee finaleplaatsen. De 80 meter sprint ging in 11.70 sec en leverde een halve finaleplaats op. Al zijn zes pogingen bij het verspringen waren van hoge kwaliteit. De beste sprong leverde 4.30 mtr en plek 6 op. Kogelstoten ging net ietsjes beter, een PR en plaats 5 met een stoot van 9.26 mtr.

Met maar liefst 10 finaleplaatsen en 3 titels kunnen de D-junioren terugkijken op een zeer geslaagd Brabants Kampioenschap.