Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

CD-junioren competitie in Waalwijk

Geplaatst op maandag 23 april 2012 om 16:28 uur

Met onheilspellende weersverwachtingen gingen atleten, trainers en ouders/supporters/juryleden zaterdag 21 april richting Waalwijk voor de eerste competitiewedstrijd.

De D-junioren en C-junioren meisjes hadden een gecombineerd team aangezien het aantal meisjes binnen onze vereniging zeer klein is. Met nog wat last-minute aanpassingen door enkele afmeldingen gingen deze meiden puur voor hun eigen prestaties naar Waalwijk. De estafette liep prima, ondanks dat ze pas de dag vantevoren hadden geoefend op de wissels. Indy Flipsen liep een taktisch sterke 1000 meter, ze begon rustig en pikte langzaam maar zeker telkens wat loopsters voor haar op. Haar eindtijd van 3.26.8 min was goed voor een nieuw PR met bijna 4 seconden en plaats 5. Meike Haarbosch was zenuwachtig voor haar 80 meter horden, maar dat was nergens voor nodig. In een solide 5-pas liep naar een prima tijd van 18.13 sec. Maxime Beverwijk moest met iets zwaardere gewichten werpen dan ze gewend was maar dat hinderde haar niets. De discus van 1 kg vloog naar 17.72 mtr en dat was goed voor plaats 3. Anne Leemans verraste zichzelf en haar trainers door een uitstekende vertesprong van 3.58 mtr, een PR met meer dan een halve meter. Hopelijk zijn de meiden volgende keer compleet en kan er gekeken worden hoe de meiden zich verhouden met de andere verenigingen.

De C-junioren jongens hadden er zin in vandaag. De estafette aan het begin van de dag ging goed, de wissels liepen en de jongens schreeuwden hun longen schor nadat ze het stokje hadden overgebracht. Een vierde plaats met 52.62 tot gevolg. Lekan Dalenberg en Niels Verheugd liepen de 100 meter horden. Lekan ging prima van start in 3-pas maar kwam halverwege de race net niet lekker uit en moest noodgedwongen en half dribbelend over op een 4-pas. Dit koste hem wat tijd maar plaats 4 en 17.62 sec op de klokken stemde de trainers tevredenheid. Kort daarachter zat Niels. Hij had goed getraind en liep in een keurig 4-pas ritme over de hordes en finishte in 18.31 sec. Yared Eshete stootte voor het eerst met de 4 kilo zware kogel. Hij was zeer content mijn zijn superstoot van 9.24 mtr. Veel verder dan hij ooit met een kogel had gestoten en bovendien een 2e plaats in het totaalveld.

Pim van der Pol was met snode plannen naar Waalwijk gekomen. Hij zou keihard gaan openen in de eerste ronde van de 800 meter om daarna te kijken waar het schip zou stranden. Hopelijk op een nieuw persoonlijk record. Zijn missie slaagde niet compleet, maar zijn tijd van 2.29.83 min was maar een kleine seconde verwijderd van zijn PR. Glenn Pols had een goede wedstrijd. Na een goede speerworp wat net geen record was, verbeterde hij zich wel met de discus naar 25.08 mtr. Dit was alweer zijn 17e persoonlijk record van dit seizoen. Timo Waars moetst na de estafette heel lang wachten tot hij mocht beginnen aan zijn individuele onderdelen. Hij worstelde wat met zijn aanloop bij het verspringen maar kwam toch tot 4.13 mtr. De 100 meter ging weer wat sneller als voorheen in een record van 14.15 sec.

De D-junioren jongens waren met een overvolle ploeg aanwezig in Waalwijk. Al gelijk in het begin van de dag ging het mis voor de jongens. De eerste wissel in de estafette wilde niet vlotten en het team werd gediskwalificeerd. Gelukkig mochten de jongens aan het einde van de dag nog overlopen. Jammergenoeg ging het nu bij de laatste wissel fout en opnieuw volgde een diskwalificatie. Deze domper mocht de pret niet drukken want voor de rest lieten de D-jongen louter top-prestaties zien.
Scott Pols liet zich van zijn goede kant zien met een derde plaats bij het verspringen met een afstand van 4.10 mtr. Wout Soeters deed voor het eerst mee met een atletiekwedstrijd en was lichtjes gespannen. Zijn sprong van 3.26 mtr bij het verspringen en zijn tijd van 13.66 sec op de 80 meter smaakte naar meer. Rick Theeuwes kwam nog wat vermoeid van zijn schoolkamp aan op de atletiekbaan in Waalwijk en liep naar 4.55.01 min op de 1000 meter. Sam van der Pol had in de aanloop van de wedstrijd wat last van zijn gezondheid maar dat was niet merken tijdens de wedstrijd. Twee records op het kogelstoten (8.61 mtr) en het discuswerpen (21.63 mtr) waren het resultaat. Jelle de Roon was speciaal voor de 1000 meter overgekomen. De straffe wind verhinderde een top tijd maar de eindtijd van 3.25.82 min was goed voor plaats 5 en een berg punten. Joram de Bont en Xander Mahieu hadden donderdag nog goed getraind voor de 80 meter horden en lieten op de training al zien aan elkaar gewaagd te zijn. Ze startten beiden in dezelfde serie en liepen bijna simultaan over de hordes. Joram had een net iets beter eindschot en finishe in 17.98 sec, Xander kwam tot 18.31 sec. Quirijn van Dongen had zijn zinnen gezet op een goede discusworp. Dat lukte ook getuige zijn 14.01 mtr. Volgende keer over de 15 meter is het doel. Last but not least, Cas Blakenburg. Hij was geplaagd met een vervelende lies blessure en had daar aardig wat last van. Niettemin was hij de grote puntenpakker van de D-jongens. Zowel bij het hoogspringen als bij de 80 meter horden was hij de beste van heel het veld. Nu weer even wat rust zodat hij de volgende wedstrijd weer kan knallen.

Zowel de D-jongens als de C-jongens werde vierde in hun poule, de meisjes waren iets bescheidener op plek 10. De volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 26 mei bij atletiekvereniging Typhoon in Gorinchem. Hopelijk doet dan weer iedereen mee en kunnen de trainers weer gaan sleutelen aan een nog betere opstelling.