Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Pupillen naar 1ste pupillencompetitie te Drunen

Geplaatst op maandag 23 april 2012 om 11:30 uur

DAK Drunen. Zo vlak voor de meivakantie, doet Atledo mee aan de 1e pupillencompetitie. We zijn te gast bij DAK Drunen.

Afgelopen dagen hield ik nauwlettend de weersites in de gaten. Buienradar, Accuweather en Piet Paulusma, maar geen van allen kon een positieve weersvoorspelling geven. We zullen wel zien! Maar een ding staat vast: "We gaan er een positieve competitiedag van maken".

Om 9.30 uur verzamelen we bij "De Salamander". We vertrekken gewapend met paraplu's, regenkleding en sporttassen naar het mooie Drunen. Daar aangekomen bleek het slechte weer nog wel mee te vallen. Toch hebben we voor de zekerheid een partytent geïnstalleerd.


Alle pupillen bij elkaar.

Onder de bezielende leiding van Alex van Krevelen en zoon Daan werd de warming-up in gang gezet. Zestien Atledo pupillen doen er vandaag mee. Om 11.00 uur gaat het startschot. We gaan bekijken of er deze dag nog wat PR's worden behaald.

Er werd flink gestreden en PR-s gehaald. Belangrijk is om zoveel mogelijk punten binnen te halen. De punten van de beste drie A-pupillen worden opgeteld en van de beste drie B en C-pupillen. Er werden vele punten binnengehaald voor zowel de Atledo meisjes als de Atledo jongens. Er zijn geen prijsuitreikingen. Na de twee wedstrijden worden alle punten bij elkaar opgeteld en dan gaan de twee beste ploegen uit de regio naar de finale

Om 13.00 uur schijnt de zon er zin in te hebben. Wat een genot voor kind en ouder!Het tijdschema was ons ook in positieve zin gezind. Een half uur tijdswinst. Nog niet eerder meegemaakt.Nog even een groepsfoto maken, om het groepsgevoel te vereeuwigen. En daarna werden de kinderen getrakteerd op chips. Marjolein Bogers is weer een jaartje ouder geworden. Van harte gefeliciteerd Marjolein!

De jongens en de meisjes hebben allemaal goed gepresteerd. Hier en daar hoorde ik dat er mooie PR's zijn behaald. Goed gedaan hoor! Wil je de definitieve uitslagen zien, kijk dan op de website van DAK Drunen.

Voor de C-pupillen jongens was Stijn Mahieu in goede vorm en haalde 3 x een PR voor zowel sprint, verspringen als balwerpen. Bij de jongens B-pupillen voor Chuck Pols een PR op de sprint (2e plaats) en Finn Hultermans 2 x een PR bij verspringen en balwerpen (13e plaats). Bij de A-pupillen jongens vier deelnemers Geert van Krevelen me een mooie PR op de 60m sprint (6e plaats). Luuk Waars gooide met kogelstoten flink over zijn oude PR heen (4e plaats). Voor Ruben geen PR maar wel een mooie 1,35 gehaald bij hoogspringen en de tweede plaats in het klassement en Phill geen PR maar wel de eerste plaats.

Bij de meisjes C-pupillen waren de prestaties er niet minder om. Roos de Jong ging met 2 nieuwe PR-s het veld af, en Kimberley de Jong met 1 PR bij verspringen. Anne de Jong ging ook met 2 x een PR naar huis op verspringen en balwerpen en evenaarde het clubrecord van 1.00m bij hoogspringen. Ze werd 3e. Marjolein Bogers haalde ook 2 x PR op verspringen en balwerpen. Zij werd tweede. Bij de meisjes B-pupillen was er voor Susan Lodewijks een mooie PR bij versprin-gen met 2,70m en bij de sprint en voor Clarinda de Jong bij verspringen 3.08m Zij werd 5e.

Voor de meisjes A-pupillen werden helaas de scores wat minder, maar hun persoonlijke prestaties toch zeer goed. Desiree Trommelen scoorde een PR bij verspringen(12 plaats) en ook voor Mette Akkermans waren er mooie prestaties. Anne Lodewijks gooide ook hoge ogen met Pr bij verspringen en op kogelstoten.

Om 15.00 uur gaan we met een goed gevoel naar huis en kunnen de kinderen genieten van een welverdiende vakantie.  We moeten nog even afwachten tot we de definitieve plaatsingen als competitieteam van regio 13 kunnen aflezen op de site. Maar we maken goede kansen

Groetjes Theo Waars en Helma de Kort