Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Sportman en Sportploeg van het jaar 2011

Geplaatst op woensdag 11 april 2012 om 08:12 uur

Lekan had als concurrent voor deze titel onze eigen Daan van Krevelen en Erik Meeuwissen (Nunchaku-do) . Met Daan van Krevelen moet het lastig zijn geweest voor de jury,met twee bronzen plakken bij de Brabantse Kampioenschappen, maar Lekan’s NK-titel op de horden indoor gaf de doorslag.
Lekan, gefeliciteerd met deze titel !!!

De jongens van de competitieploeg bij de C-junioren hebben afgelopen jaarboven hun eigen kunnen gepresteerd, zoals Pim van der Pol tijdens een kort interview enthousiast vertelde. Niets is minder waar, want Pim van der Pol, wederom Daan van Krevelen, Cas van Eersel, Bram van den Elshout, Robin Mertens en Martijn Flipsen hebben in 2011 de landelijke finale gehaald. En tijdens dezelandelijke finale lieten de vele PR’s bij deze gemotiveerde junioren zien, dat er prima gepiekt werd op deze finaledag, met als resultaat een vijfde plaats. Ze werden gedurende de gehele competitieperiode enthousiast begeleid door hun trainers Robin van Sunten en Jordy Pfrommer.
C-junioren, ook jullie van harte gefeliciteerd met deze titel !!!

Verder willen we vermelden dat Chuck Pols, Therry Buijs en Cas van Eersel ook heel dicht bij een nominatie waren, maar helaas mochten er per categorie maar drie genomineerd worden.

Last but not least willen we ook nog Nadine Broersen feliciteren, die bij de senioren vrouwen de titel Sportvrouw van het Jaar 2011 binnenhaalde. Nadine –lid van Sprint Breda, maar rasechte Dongense-, is regelmatig te vinden op de Atledo baan om te trainen op de meerkamp, haar specialiteit. Met haar vele prachtige prestaties op Europees niveau is het niet meer dan terecht, dat ze deze titel heeft behaald. Net terug van een trainingsdag in Papendal mocht ze haar prijs in ontvangst nemen.

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie fantastische prestaties en de behaalde titels!

Jullie zijn de perfecte ambassadeurs van de mooie atletieksport!


Verslag trainer C-junioren Jordy Pfrommer
 

C-junioren sportploeg van het jaar, Lekan sportman!

In het volgeladen sportcafé de Salamander werd op dinsdagavond 10 april het Sportgala van Dongen gehouden. Deze avond werden de sportmannen, sportvrouw en sportteam van het jaar bekend gemaakt. Atledo was meerdere malen genomineerd.

Lekan Dalenberg derde keer op rij sportman van het jaar!

Daan van Krevelen en Lekan Dalenberg waren beiden genomineerd in de categorie sportman van het jaar bij de junioren. Er waren veel sporters aangemeld, maar de jury had besloten dat Daan en Lekan sowieso in aanmerking kwamen voor deze titel.  Daan werd genomineerd door zijn twee bronzen medailles op kogel en speer tijdens de Brabants Kampioenschappen. Lekan kreeg zijn nominatie, omdat hij Nederlands Kampioen werd op verspringen en hordenlopen.
Uiteindelijk was het moment daar, wie zou sportman van het jaar worden? Daan, Lekan of Erik Meeuwissen (Nunchaku-do). Voor het derde jaar achter elkaar mag Lekan zich terecht ‘sportman van het jaar‘ bij de junioren  noemen. Proficiat!


C-junioren terecht sportploeg van het jaar!
Afgelopen september kwamen de C-junioren in actie bij de landelijke competitie finale. Na een dag vol PR’s en prachtige prestaties wisten de jongens knap de vijfde plaats te pakken. Ze waren daarom  ook meer dan terecht genomineerd voor de titel ’sportploeg van het jaar’.
Gehuld in de blauwe shirtjes van die finale, stonden Bram, Cas, Daan, Martijn, Pim en Robin op het podium naast het team van BC Shot. Pim wist mooi te verwoorden waarom het een bijzondere prestatie was: “Allemaal hebben we onze eigen specialiteit binnen atletiek en hebben wij op het juiste moment gepiekt door er hard voor te trainen”.
Wat niemand had verwacht, gebeurde dan toch. De jongens werden benoemd tot ‘sportploeg van het jaar‘ en dit was volgens velen ook meer dan verdiend. Samen met hun trotse trainers Jordy Pfrommer en Robin van Sunten komen ze dan ook te hangen in de eregalerij bij de Salamander.
Mannen, gefeliciteerd met de titel! Een mooie afsluiting van een geweldig jaar!Naast Lekan en de C-junioren viel ook voormalig Atledoër Nadine Broersen weer in de prijzen. Zij mocht zichzelf weer ‘sportvrouw van het jaar’ bij de vrouwen noemen en was duidelijk in wat haar doel is voor de komende jaren: de Olympische Spelen. Is het niet komende zomer in London, dan in 2016 in Rio de Janeiro, succes!

Ook de voorzitter, Gerdjan, viel in de prijzen. Na een bloedstollende finale bij de Ren Je Rot Quiz wist de voorzitter te winnen door trainer Jordy Pfrommer te verslaan en won hiermee een prachtige rugzak. Ook jij gefeliciteerd Gerdjan.

Lekan, C-junioren en Nadine nogmaals gefeliciteerd met deze mooie prestatie en alle ouders, trainers, fans bedankt voor jullie aanwezigheid en de gezellige avond!