Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Jeugd weer flink in de prijzen

Geplaatst op maandag 19 maart 2012 om 11:48 uur

Jeugd weer flink in de prijzen bij laatste indoorwedstrijd van het Regio-indoor circuit. 

Als eersten gingen de pupillen aan de start in Rijen. In de middag waren de junioren aan de beurt.  

De meisjes C-pupillen begonnen met hoogspringen, daarna 35 m sprint (2x) en kogelstoten. Zowel Roos de Jong  als Marjolein Bogers behaalden een PR op de sprint. Er mocht twee keer gesprint worden en de beste tijd telde. Anne de Jong gooide een nieuwe PR bij kogelstoten. Anne  helaas geen podiumplaats deze keer. Marjolein ontving een zilveren medaille voor de tweede plaats .

De jongens C-pupillen mochten als eerste sprinten. Finn Lodders liep daarmee een mooie PR. Zij gingen door naar het kogelstoten. Daar werden door Milan Rosenbrand en Colin Oerlemans ook mooie nieuwe scores bereikt. Prima gestoten. Als afsluiting mochten ze hoogspringen, waarbij Finn ook een mooie PR haalde met een hoogte van 90 cm. Roy de Weert deed voor het eerst mee en bij hem ging het ook prima. Drie keer PR en een mooie sprinttijd van 7.74 sec.

Bij de B-pupillen  startten Finn Hultermans en Chuck Pols met kogelstoten. Met een mooie stoot kwam hij bij Finn neer op 4,34 m en bij Chuck op 5,52 m. Zij mochten daarna hoogspringen  en ook twee keer sprinten. Met mooie tijden hiervoor werden de jongens uiteindelijk tiende en vierde.

Het lukte Ruben Bogers (bij de A-pupillen) deze keer weer beter met hoogspringen en ging evenals Phill Pols over de 1.30 m heen. Bij kogelstoten stootte Geert van Krevelen een hele mooie nieuwe afstand naar 7,58 m wat 38 cm verder was dan de vorige keer. Jur Lodders  ging ook voor een PR met kogelstoten en scoorde zelfs 1,38 m verder dan zijn oude afstand, naar 5,42 m.  Op de sprint voor Ruben een mooie PR met een tijd van 6.18 sec en ook voor Jur een nieuwe PR met een tijd van 6,66 sec. Phill precies op de honderdste sec . zijn oude PR met een tijd van 5.94 sec. Phill werd voor de vierde achtereen volgende keer eerste en kreeg een gouden medaille. Had zijn titel als Regiokampioen hiermee goed verdedigd.

Desiree Trommelen  gaat ook steeds beter presteren. Ze liep een supertijd op de sprint met een PR van 6.32.sec. De vijfde tijd in de reeks van 23 deelneemsters.  Laura Mulder mocht een mooie nieuwe afstand noteren bij het kogelstoten van 4,72 m. Het was voor haar ook een goede wedstrijd.

Aan de start bij het eerste onderdeel Quirijn van Dongen, Sam van de Pol en Scott Pols voor de D-juniore. Quirijn liet een mooie PR noteren bij de sprint met een nieuwe tijd van 7,22 sec.  Sam liep daar 6,45 sec en Scott net een honderdste boven zijn PR  met een tijd van 5,75 sec. Bij kogelstoten nieuwe PR’s voor Sam met 8,56 m en Scott met 8,94 m met een 3 kg kogel. Mede hierdoor voor Scott een derde plaats en een bronzen medaille.

Maxime Beverwijk kon de wedstrijd vanwege een blessure helaas niet afmaken, ze scoorde wel een mooie afstand bij kogelstoten naar 8,21 m wat een Pr was.

Glenn Pols als enige bij de C-junioren, was trots op zijn mooie nieuwe tijd bij de 35 m sprint van 5,66  sec. en ook een nieuwe afstand bij kogelstoten naar 8,93 m met de 4 kg kogel. Twee keer  PR. Mooi!

Julian Heijkant verdedigde zijn titel als regiokampioen bij de Specials door de eerste plaats te be-halen.  Mocht de gouden medaille in ontvangst nemen met 365 punten meer boven de tweede. Jorrit werd  evenals de andere keren tweede, hij behaalde een nieuwe PR op het onderdeel sprint. Zijn tijd 5,82 sec. Ontving de zilveren medaille. Joanne van Gestel kon ook met een nieuwe PRbij kogelstoten plaats nemen voor het podium en kreeg een gouden medaille.