Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Mooie afsluiter competitieseizoen heren

Geplaatst op zondag 8 juni 2008 om 23:29 uur

Het heren senioren team trad in de laatste wedstrijd van het jaar bijna compleet en nagenoeg fit aan. In Etten-Leur organiseerde Achilles zondag 8 juni de 3e competitiewedstrijd voor de senioren in de 3e divisie.

Met een last-minute afmelding van een zieke Arne vertrokken de 11 atleten + jurylid Gerjan richting Etten-Leur. Joost Farla mocht net als in de eerste wedstrijd beginnen met ZIJN onderdeel, het speerwerpen. In de 4e en laatste poging wierp Joost de speer ouderwets ver weg en haalde een tweede plaats binnen; 46.24 mtr.

Ralph Jacobs en oud-gediende Roger Hamelinck mochten het onderdeel 110 meter horden uitvoeren. Met een uitgebreide warming-up liepen beide heren als een speer. Zij aan zij vlogen ze over de hordes die ca. 107 cm hoog zijn. Ralph liep naar een nieuw PR met 16.96 sec. Roger tikte aan na 18.69 sec.

Robin van Sunten is terug aan het komen van een dubbele enkelblessure en liep de 800 meter. Zijn conditie was nog niet geheel top en dat was te merken. In de eerste ronde ging hij (iets te) voortvarend van start en moest dat bekomen op het einde van de 800 meter. De tijd van 2.13.85 min was niet super maar hij beloofd fit te zijn voor de A-junioren competitie aan het eind van deze maand.

De 100 meter was een prooi voor Willem Heijboer en Jordy Pfrommer.
Willem knalde naar een keurige tijd van 11.48 sec. Een persoonlijk record en een zesde tijd. Toch nog een ontevreden gezicht van Willem want volgens eigen zeggen kon de start nog beter. Jordy heeft nog niet veel kunnen trainen na ook een enkelblessure en was content met 12.38 sec.

ploegleider Kris Beerens ging samen met A-junior Tim Schellekens kogelstoten. Onder toeziend oog van trainer Jack en supporters Karin, Bas en kleine Sacha verliep dit onderdeel naar wens. Tim moest met een meer dan 1 kilo zwaardere kogel stoten dan hij gewend was en wist een uitstekende 10.45 mtr neer te zetten.
Opnieuw een constante serie stoten van Kris. Na 2x 10.25 mtr te stoten wierp hij de kogel in de laatste poging nog 1 cm verder en eindigde kort achter Tim met een afstand van 10.26 mtr.

Roger wist pas deze ochtend dat hij mocht verspringen. Maar dat deerde deze jongen helemaal niet. Op routine sprong Roger naar een afstand van 5.80 mtr. Plaats 4 en 560 punten haalde hij hiermee binnen.

Willem en Koen Diepstraten hadden hun zinnen gezet op de 400 meter.
Koen liep in een leuke serie en kon aan het einde van zijn race nog goed doorversnellen. Zijn eindtijd van 62.10 sec was bijna 1,5 seconde sneller dan zijn oude toptijd. Nog eventjes doortrainen en Koen loopt volgend jaar onder de magische grens van 1 minuut.
Willem ging er als een sneltrein vandoor in zijn serie. Wellicht iets te hard want op het laatste rechte stuk werd hij net nog ingehaald. Een tweede plaats van heel het veld en een tijd van 51.98 sec was het resultaat.
 
Stijn Rutten moest en zou 30 meter gaan werpen vandaag met de 2 kilo zware discus. Het mocht net niet zo zijn. Zijn eerste poging was 29.60 mtr en even later voegde hij er nog 2 cm aan toe. Een persoonlijk record en belangrijker nog voor Stijn, hij won van zijn directe concurrent van Scorpio – Oosterhout, en dat telt.

Ralph voelde zijn horderace en een week lang helpen bij de Olympische Week nog in zijn benen bij het hoogspringen. De hoogte van 1.90 mtr werd pas in poging 3 gehaald maar gelijk daarna flopte hij in zijn eerste poging naar 1.95 mtr. Net als in wedstrijd 1 en 2 was dit zijn eindresultaat en daar haalt hij altijd een berg punten binnen voor Atledo. Een gedeelde eerste plaats samen met 3 andere springers was het beste resultaat van de dag voor Atledo.

Om 3 uur s`middags was de zon flink aan het schijnen en dat was slecht nieuws voor Bart Candel. Hij moest de 5000 meter lopen op het bloedhete rode tartan. Gelukkig was er een waterpost geregeld en Bart gooide elke 2 a 3 rondes een beker fris water over zijn koppie. Zonder horloge en op gevoel liep hij naar 19.03.03 min.

Tim deed, tussen het maken van wat foto’s, mee aan het hinkstapspringen. Met een afstand van 12.05 mtr voldeed hij aan de verwachtingen en werd hij keurig vijfde.

Het laatste individuele onderdeel was de 200 meter sprint. Robin liep iedereen naar huis in zijn serie en finishte in een tijd van 24.71 sec. Koen mocht lopen in een serie na hem en pakte bijna de winst. Wel weer een persoonlijk record voor Koen met zijn tijd van 25.31 sec.

De Zweedse estafette was de afsluiter. Ralph (400m), Willem (300m), Jordy (200m) en Robin (100m) mochten dit klusje opknappen. Het werd en spannende strijd en het Atledo kwartet eindigde als vierde in een redelijke tijd van 2.06.48 min.

Onder genot van een drankje wachtte een gedeelte van de groep op de einduitslag. Deze was erg verrassend. Het competitie team voldeed aan de voorafgestelde doelstelling en wist als derde te eindigen met in totaal 7929 punten. Landelijk was dit de 12e prestatie in de derde divisie.

Concluderend eindigde de heren senioren na drie poule wedstrijden op een 20e plaats. Dit had een stuk hoger kunnen wanneer we in wedstrijd 2 op volle sterkte waren geweest.
Bij wedstrijd 1 hadden we landelijk de 10e beste score. De tweede wedstrijd was minder en waren we 42e, hierdoor waren gezakt naar plaats 25 in de tussenstand. Met de prima 12e plaats in de laatste wedstrijd hebben we in totaal 20.809 punten gehaald in 36 onderdelen. De beste prestatie, in punten gezien, was onze Zweedse estafette in de eerste wedstrijd met een tijd van 2.05.50 min. In de gehele competitie pakten we 3 individuele overwinningen; Willem op de 400m en twee keer Ralph bij het hoogspringen (wel twee keer gedeeld met andere springers). Verder nog 3 tweede plaatsen en 3 derde plaatsen. Onze top-onderdelen zijn dus blijkbaar het hoogspringen (3 x podium), 400 meter (3 x podium) en het speerwerpen (2 x podium).

Doel voor volgend jaar is het halen van de landelijke top 10 in de derde divisie en dat moet met een complete en fitte selectie haalbare kaart zijn voor dit enthousiaste team.
Arne, Bart, Gerdjan, Jeroen, Joost, Jordy, Koen, Kris, Ralph, Rene, Robin, Roger, Stijn, Tim en Willem bedankt voor jullie inzet!