Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Pupillen / Junioren naar Indoorwedstrijd van ACW

Geplaatst op maandag 5 maart 2012 om 11:56 uur

Er werd gestart met een opwarming met alle pupillen tegelijk, onder begeleiding van  trainer Arne. Een hele gezellig groep pupillen die veel plezier hadden. 

Aan de start bij de meisjes pupillen C  waren: Anne de Jong en Marjolein Bogers en Roos de Jong (Mini-pupil) Marjolein ging voor het beste en behaalde op het onderdeel hoogspringen een nieuw clubrecord met 1 m. hoogte. Anne wilde haar evenaren, omdat haar record in hete outdoor klassement op 1 m staat. Maar dat lukte net niet, maar kwam tot een mooie hoogte van 0,95 m. Bij Roos ging helaas deze keer iets minder dan de vorige keer  en kwam tot 0.70 cm. Het volgende onderdeel was sprint. Roos ging voor het eerst  de 40 m sprint in, met een zeer snel tempo en zette een mooie tijd neer van 8,2 sec. Anne ging er ook voor en met 7,5 sec verbeterde zichzelf met 0,3 sec. Marjolein nu super gemotiveerd,  verbeterde haar sprinttijd met een nieuw clubrecord van 7,1 sec. Hoopte dat het nog een keer zou lukken met kogelstoten,  ze stootte wel een PR, maar geen clubrecord.  Ook Anne en Roos scoorde hiermee een mooie PR.  Roos werd achtste. Anne en Marjolein  mochten op het podium. Anne kreeg brons voor de derde plaats  en Marjolein als  nummer 1 het  goud. 

Bij de B-pupillen jongens drie deelnemers: Levi Jansen, Fynn Hultermans en Chuck Pols. De jongens mochten starten bij het hoogspringen Bij Levi ging de lat er af bij 0,90m en ook Fynn moest zich op de 0,90m gewonnen geven. Chuck was blij met 1.05 m. Was nog als een na laatste aan het springen. Na enige tijd geduld te moeten  hebben voor het onderdeel sprint, mochten de eersten starten. Levi liep voor het eerst al een hele mooie tijd van 7,6 sec op 40 m sprint.  Daarna mocht Fynn en hij ging net iets sneller met zijn 7,4 sec. Als hekkensluiter Chuck  met een tijd van 7,2 sec.  Hij mocht hiermee op het podium voor de zilveren medaille.

Bij de A-pupillen vier deelnemers:  Stijn van Schijndel, Geert van Krevelen, Ruben Bogers en Phill Pols. Zij startten met het kogelstoten in een groep van 30 deelnemers. Daarna door naar kogelstoten en als laatste de sprint. Het was  leuk om met meerdere Atledoërs  de wedstrijd in te gaan. Stijn behaalde een PR op de 40m sprint waarmee hij zijn eigen record flink verbeterde met 0,5 sec.  Een mooie prestatie. Ruben mocht bij kogelstoten ‘n mooie PR noteren met wel 35 cm, naar 6,77 m, evenals  Geert die 7.20 m als PR op zijn naam mocht zetten. Geert sprong ook heel goed en kwam uit op 1,15 m. Ruben was teleurgesteld toen de lat er bij hoogspringen  op 1.30 afging. Bij zijn laatste indoor mocht hij de 1,35 m halen. Ruben eindigde op een mooie vijfde plaats. Bij Phill  ging deze er bij 1.35 m af. Dat gebeurde ook bij zijn tegenstander  en stond op alle onderdelen in de top en mocht met 140 punten meer dan de nummer twee het goud binnenhalen .

Bij  de meisjes was Desirée Trommelen als enige paraat.  De sprint ging voorspoedig en het resultaat was precies haar oude PR. Op het kogelstoten ging ze net 1 cm verder dan de vorige keer, met dus een nieuwe PR. Ze eindigde als 8e  van twintig deelnemers. Mooi gedaan!

De D-jongens mochten meteen starten met  hoogspringen. Cas Blakenburg, Scott Pols, Sam van de Pol waren hierbij actief van Atledo. Sam strandde bij 1.10 m en vond dat heel vervelend. Op zijn tweede onderdeel ging hij gelukkig richting oude PR. Op de sprint kreeg hij veel pijn in zijn enkel en ging na afloop door naar de EHBO. Scott scoorde op alle onderdelen in de hoge punten. Hiermee eindigde hij als 3eop het podium. Cas ging voor de 11 m bij het kogelstoten, wat hem in laatste stoot ook lukte. Met precies 11.0 m een  nieuwe PR en eerste op dat onderdeel. Bij hoogspringen werd hij gedeeld eerste en op de sprint tweede. Het werd beloond met de gouden medaille.

 Als C-junioren  gingen  Pim van de Pol en  Glenn Pols eerder dan gepland de wedstrijd in met een sprintje. Pim haalde helaas geen PR, maar had een gezellige wedstrijd. Glenn liep 0,3 sec van zijn oude tijd af me een tijd van 6,0 sec. Voor hem een mooie tijd, maar vijfde op het onderdeel. Bij hoogspringen en kogelstoten allebei 3eop het onderdeel. Eindigde op de vijfde plaats.

Bij de VB –groep ook prijzen voor zowel Julian Heijkant. De sfeer onderling was heel goed. Voor hem geen PR. Hij liep een record tijd op de sprint en was ver voor in zijn serie.  Ook bij kogelstoten ging het hem voor de wind. Een PR met 9,88 m. Voor hem een overwinning met 1eplaats en dus de gouden medaille. Zijn broer Jorrit deed mee in de categorie 16+ Ook een PR bij kogel ,naar 6.15 m. Hij  werd  2eplaats in deze wedstrijd. Joanna van Gestel  deed mee op twee onderdelen. Als enige deelneemster in een rolstoel. De scoorde een mooie Pr bij kogelstoten naar een afstand van 1.76 m.