Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Alle deelnemers in de prijzen in Den Bosch

Geplaatst op maandag 6 februari 2012 om 11:40 uur

Twee pupillen en vier junioren gingen zondag 29 januari naar een indoorwedstrijd bij OSS-VOLO in ‘s-Hertogenbosch.

Chuck Pols (B-pupil) en Phill Pols (A-pupil), deden in de ochtend mee bij de pupillen. Chuck had in zijn groep een flinke concurrentie en met zowel zijn sprinttijd en kogelstoten op zijn beste prestaties, werd hij twee en kreeg zilver omgehangen.

Phill stak na zijn nieuwe PR van 5,7 sec op de sprint al 0,4 sec boven de tweede uit en scoorde een topprestatie bij kogelstoten naar 8,65. Stond daarmee al 300 punten boven nummer twee. Ook bij hoogspringen sprong hij de hoogste afstand en zo kreeg aan het eind van de rit de gouden medaille.

Scott en Sam deden mee als 2e jaars  D-junioren, Glenn Pols 1e jaars C-junior en Daan van Krevelen als 1e jaars B-junior. Bij  het hoogspringen bij de D-junioren gingen bij 4 deelnemers op de 1,30 m de lat eraf. Daarna liepen zij een snelle sprint en ook Scott stond al 0,4 sec boven de tweede man, met ook een nieuwe PR van 5,5 sec. Sam een tijd precies op zijn oude PR. Het laatste  spannende moment kwam bij het kogelstoten. Een deelnemer had een reuzenworp en daar konden de beide heren niet in de buurt komen, maar Sam werd op dat onderdeel derde met 8,39 m en Scott tweede met een nieuwe PR van 8,53 m. Sam was heel erg blij met zijn derde plaats en kreeg een bronzen medaille. Scott bleek mede door zijn snelle sprint niet te verslaan en kreeg de gouden medaille. Hij had net voor de indoorwedstrijd ook een hele zware cross gelopen van 2150 meter door klei en modder en over bergen en dalen.

Glenn startte met een sprint en werd tot zijn verbazing eerste in zijn serie met een hele mooie tijd 5,5 sec. Ook Daan ging als eerste aan de start met sprint met een tijd van 5,3 sec. Daarna mochten beide heren in dezelfde groep aan het kogelstoten beginnen en wist Daan net geen PR te halen, maar wel ruim de beste afstand bij de B-junioren met 12.07 m. Ook hier ging het Glenn heel goed af en ook een nieuwe PR van 8,69 m en hij stootte hiermee ook de verste afstand bij de C-junioren. Daarna ging bij Glenn ging ook het hoogspringen heel goed en sprong pas bij de 1,45 m de lat er voor het eerst af. Bij de tweede sprong ging hij er heel mooi overheen, goed voor een PR. Daan had wat weinig ruimte voor zijn aanloop en sprong toch een mooie afstand van 1,50 m. Glenn ontving voor het eerst in zijn atletiekcarrière een gouden medaille. Ook voor Daan een zilveren medaille bij de B-junioren.

Foto's