Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Verslag indoor Tilburg: Junioren & Specials

Geplaatst op woensdag 11 januari 2012 om 16:06 uur

Foto's van deze wedstrijd

In Tilburg begonnen de D-junioren van Atledo iets later dan gepland aan hun wedstrijd. Het hoogspringen stond als eerste op het programma. Rick Theeuwes en Quirijn van Dongen begonnen als eerste. De aanvangshoogte die Rick de vorige wedstrijd nog haalde, lukte ditmaal niet. Quirijn had ook meerdere pogingen nodig en behaalde daarmee 0,95 meter. De vervolghoogte, 10 cm hoger, zat er dit keer niet in. Bij de andere jongens bleek de groeipijn in de knieën goed voelbaar te zijn. Sam van der Pol sprong daardoor 1,20 meter. Voor Scott Pols zat zijn persoonlijk record hoogte er niet in, en behaalde 1,25 meter. Cas Blakenburg kon tussen de pijn door 1,40 meter halen, waar zijn oude persoonlijk record al op stond.

Bij het kogelstoten verliep het de jongens wat beter. Quirijn liet als enige een nieuw persoonlijk record noteren, met een afstand van 5,98 meter. Rick stootte maar 15 cm onder zijn persoonlijk record. De anderen konden tevreden zijn met circa een halve meter van hun persoonlijk record. Voor Cas was dat 10,20 meter, voor Scott 7,85 meter en Sam stootte een mooie 7,77 meter.

Afsluitend mochten ze tweemaal sprinten. Rick was snel weg uit de startblokken, maar moest de rest van de jongens laten gaan. Hij liep 7,35 seconden. Quirijn kon niet zo snel uit de startblokken komen, maar liep ze daarna weer een beetje in. Zijn tijd was 7,52 seconden. Scott liep met Sam in de serie. Sam liep in 6,42 sec naar de finish, maar Scott wist Sam voor te blijven en liep een tijd van 5,98 sec. Werd hiermee zevende. Cas kon zich mooi optrekken aan een snelle atleet uit Rijen. Zijn tijd werd 6,66 sec. Hij werd 2e en ontving hiervoor de zilveren beker.

Glenn Pols stond als enige C-junior van Atledo klaar om de wedstrijd te beginnen. Als eerste stootte hij de kogel naar een persoonlijk record afstand van 8,40 meter. Op hoog behaalde hij zijn oude persoonlijk record van 1,40 meter. En daarna op sprint 5,87 sec.

Ook waren Julian en Jorrit Heijkant weer van de partij bij de specials. Voor de start moest een van de jongens gezocht worden. Door het uitlopen van alle onderdelen waren ook zijn later met alle onderdelen gestart. Zij starten met kogelstoten en aansluitend hoogspringen. Als afsluiting de sprint. Julian behaalde een PR door een supersnelle sprint van 5,92 sec. en werd 2e en mocht op het podium. Ook Jorrit liep erg snel en behaalde een nieuwe PR op de sprint.