Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Verslag indoor Tilburg: Pupillen

Geplaatst op woensdag 11 januari 2012 om 16:04 uur

Foto's van deze wedstrijd

Door: Helma de Kort en Marleen Trommelen

’s Morgens om 10.45 uur vertrokken we goedgemutst vanaf sporthal De Salamander met 3x3=9 naar Tilburg. Een aantal deelnemers reisden op eigen gelegenheid. De indoorwedstrijd was dit jaar op een andere locatie dan gebruikelijk, de sporthal van de Universiteit Tilburg. Gelukkig makkelijk te vinden! We waren op tijd om nog een mooi parkeerplekje in de wacht te slepen, zelfs zo vroeg dat de wedstrijdnummers nog niet beschikbaar waren. Dus gingen we als eersten in de sporthal een Atledohoekje in beslag nemen, dicht bij het podium met de prijzen en –heel praktisch- een prullenbak. Het bleek wel dat we geen vijf minuten later hadden moeten zijn, want de tribune liep snel vol. Vanaf de tribune hadden we mooi zicht op de verschillende onderdelen, maar het blijft toch leuker en spannender om er met je neus bovenop te staan.

Bieke, trainster bij de pupillen, regelde de wedstrijdnummers voor de hele club en zorgde voor het opwarmen van de spieren. Als eersten waren de Meisjes Pupillen C (MPC) aan de beurt met het onderdeel Hoogspringen. Zowel Kimberley de Jong als Marjolein Bogers deden erg hun best om zo hoog mogelijk te komen en een nieuw PR te halen. Dat lukte helaas bij geen van beiden; beiden bleven steken op hun bestaande PR, Kimberley op 0,75 meter en Marjolein op 0,85 meter. De hoogste sprong van vandaag was voor Hanna van Baast, AV Atilla uit Tilburg, met een hoogte van 1,05 meter.
Terwijl de MPC bezig waren met de laatste sprongen gingen de Meisjes Pupillen A (MPA) opwarmen bij het kogelstoten. Desirée Trommelen wist hierbij haar PR met bijna 40 centimeter te verbeteren; ze staat nu op 5,83 meter. De verste stoot van de wedstrijd was voor Pien Korstanje, AV Atilla uit Tilburg, met een afstand van 8,24 meter.

Kort daarna was het de beurt aan de Jongens Pupillen A 2e jaars (JPA-2) ook met kogelstoten. Phill Pols was helaas minder goed in vorm dan gebruikelijk en wist zijn PR niet te evenaren of te verbeteren. Hij bleef steken op 7,72 meter. Maar ja, wat wil je met een skivakantie nog vers in de benen? Taro Swart van AV Spiridon uit Rijen greep zijn kans en stootte met 8,22 meter de verste afstand.
Dat ook Chuck Pols daar last van had, bleek bij het onderdeel Hoogspringen voor de Jongens Pupillen B (JPB). Hij haalde zijn PR net niet en bleef steken op 1,00 meter. Finn Hultermans sprong een  nieuwe PR is van 0,85 meter. De hoogste sprong bij deze groep kwam op naam van Merlijn van der Velden, AV GVAC uit Veldhoven, met een hoogte van 1,23 meter. Hij neemt deel  aan speciale hoogspring-trainingen.

Daarna stond het onderdeel Kogelstoten voor de MPC op de agenda (sorry, dat heet een chronoloog in atletiektermen). Kimberley bleef onder haar PR met een stoot van 4,05 meter. Marjolein wist een nieuw PR te halen met een stoot van 5,13 meter. De verste stoot kwam op naam van Hanna van Baast, AV Atilla uit Tilburg: 6,83 meter.
Toen kwam er een druk moment voor Bieke en ondergetekende; twee onderdelen tegelijkertijd: Hoogspringen voor MPB en JPA-2.  Gelukkig liep het hoogspringen van de JPB iets uit, waardoor het makkelijker werd om de standen bij te houden. Clarinda de Jong (MPB) wilde een nieuw PR zien te halen, maar zij kwam niet verder dan 0,95 meter, net onder haar bestaande PR. De hoogste sprong kwam op naam van Floor Alessie van AV Atilla uit Tilburg: 1,10 meter. Ook Phill Pols (JPA-2) wist zijn PR niet te evenaren; hij bleef steken op 1,15 meter. Bij de JPA-2 kwam de hoogste sprong op naam van Luuk Mentink van AV Taxandria uit Oisterwijk: 1,25 meter.
Ook het hoogspringen van de MPB liep iets uit, waardoor de MPA later aan bod kwamen dan gepland. Daardoor konden we de standen van de JPB en MPB bij het kogelstoten makkelijker bijhouden. Anders hadden we deze drie onderdelen tegelijkertijd gehad. Finn stootte met 4,46 meter helaas geen PR; Chuck stootte met een afstand van 5,25 meter net iets onder zijn PR. De verste stoot kwam op naam van Merlijn van der Velde, AV GVAC uit Veldhoven, met 5,76 meter.

Bij de MPB stootte Clarinda een afstand van 3,60 meter, helaas geen nieuw PR. In haar groep kwam de verste stoot op naam van Femke Kuppens, AV Scorpio uit Oosterhout, met een afstand van 5,31 meter.
Desirée deed bij het hoogspringen (MPA-2) haar uiterste best om haar PR te evenaren, maar zij kwam helaas niet verder dan 1,10 meter deze keer. De hoogste sprong kwam op naam van Daphne van der Heijden, AV Atilla uit Tilburg, met een sprong van maar liefst 1,30 meter!
Voor het laatste onderdeel, de sprint op de 35 meter, moesten we naar een andere hal. Daar bleek dat de handbalwedstrijd die er eerder werd gehouden was uitgelopen, waardoor alle sprintonderdelen later werden verlopen dan gepland. We moesten maar liefst 3 kwartier wachten! Maar ach, dat kan gebeuren bij een sportevenement…

Als eersten gingen de MPC van start. Kimberley zette een tijd neer van 7,25 seconden en Marjolein liep een snelle 6,76 seconden, maar ook hier was Hanna van Baast, AV Atilla uit Tilburg, onverslaanbaar. Zij liep een tijd van 6,56 seconden.

Bij de JPB liep Finn een pittige 6,85 seconden, een mooi PR! Chuck deed zijn best met 6,75 seconden, maar kon niet onder de snelste tijd van Merlijn van der Velden, de Brabants Kampioen van AV GVAC uit Veldhoven, blijven. Deze liep 6,33 seconden.

Daarna was het de beurt aan de MPA. Desirée liep net geen nieuw PR met 6,4 seconden. Snelste bij de MPA was Pien Korstanje, AV Atilla uit Tilburg, met 5,88 seconden.
Vervolgens waren de MPB aan zet. Clarinda liep een mooie tijd: 7,11 seconden, maar bleef ruimschoots achter Femke Kuppens, AV Scorpio uit Oosterhout, die een tijd liep van 6,23 seconden.
Phill (JPA-2) was de laatste pupil op dit onderdeel. Hij liep 6,10 seconden en dat was goed voor een overwinning op dit onderdeel.

De uiteindelijke uitslagen waren:
MPC
1e Hanna van Baast, AV Atilla, Tilburg
2e Marjolein Bogers, AV Atledo, Dongen (hiephiephoera!)
3e Jitske ’t Hart, AV Parthenon, Dordrecht
6e Kimberley de Jong, AV Atledo, Dongen (prima gedaan!)

MPB        
1e Femke Kuppens, AV Scorpio, Oosterhout
2e Floor Alessie, AV Atilla, Tilburg
3e Noortje de Graauw, AV Atilla, Tilburg
5e Clarinda de Jong, AV Atledo, Dongen (goed werk!)

JPB        
1e Merlijn van der Velden, AV GVAC, Veldhoven
2e Kevin van Loon, AV DAK, Drunen
3e Chuck Pols, AV Atledo, Dongen (de eer weer hoog gehouden!)
6e Finn Hultermans, AV Atledo, Dongen (heel goede eerste wedstrijd!)

MPA-2        
1e Pien Korstanje, AV Atilla, Tilburg
2e Daphne van der Heijden, AV Atilla, Tilburg
3e Annebelle Emmen, AV Spiridon, Rijen
5e Desirée Trommelen, AV Atledo, Dongen (mooi resultaat!)

JPA-2        
1e Phill Pols, AV Atledo, Dongen (hieperdehiephoera!)
2e Gijs van Berkel, AV Atilla, Tilburg
3e Luuk Mentink, AV Taxandria, Oisterwijk

Het is wel jammer dat een aantal prijzen naar clubs buiten de regio gingen, terwijl deze indoor toch deel uitmaakt van het indoor-circuit voor regio 13. Zelfs bij de regiotelling tellen zij mee voor het klassement.
Maar het meedoen met wedstrijden blijft toch een mooie manier om te zien of al dat trainen vrucht afwerpt én het is gewoon ontzettend gezellig om met zo’n groep van Atledo-ers op stap te zijn. Ik kan het jullie allemaal aanraden!!