Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

UITSLAG + VERSLAG indoor 15 januari

Geplaatst op woensdag 11 januari 2012 om 16:42 uur

Uitslag

Foto's

Op zondag 15 januari werd de eigen indoor gehouden door Atledo. Er waren vele deelnemers. In tegenstelling tot de andere indoorwedstrijden in de regio was de Atledo-indoor open voor pupillen, alle categorieën junioren en senioren, masters en VB-groepen. Het was een hele organisatie, die goed verlopen is, dankzij alle hulp van vele vrijwilligers. Trainers en begeleiders waren in grote getale aanwezig en gaven de nodige stimuleringen en aanwijzingen.

       

De EHBO mensen konden ingeschakeld worden bij klachten. Juryleden waren bezig met meten, de prestaties opschrijven, klokken, startschoten te geven enz. om de wedstrijd goed te laten verlopen. Op het secretariaat werd druk geschreven en gerekend om alle prestaties goed geordend te krijgen en diploma’s te schrijven. Het computerprogramma liet het in de steek en er moesten alternatieven ingeschakeld worden. Iedereen die kon droeg zijn steentje bij. Het hoogspringen liep wat uit, waardoor onderdelen wat uitliepen, maar doordat iedereen er zijn schouders eronder zette, kon de dag toch tijdig worden afgesloten.

                               

Bij de pupillen deden 144 kinderen mee, waaronder 39 deelnemers van Atledo zelf. Een zeer goede opkomst, waar Atledo trots op mag zijn. Er werden zeer veel nieuwe PR’s gehaald en iedereen mocht terugkijken op een leuk wedstrijd, waarin te zien was dat een atletiekwedstrijd meer is dan atletiek alleen. Er waren allerlei spontane gymoefeningen aan de zijkant te zien.

         

De A-pupillen zetten spontaan als team het clublied in en het werd uit volle borst gezongen. Zij moedigden elkaar aan en probeerden van elkaar te winnen. Je zag kinderen en jeugd die elkaar stimuleerden en zelfs voor elkaar applaudisseerden.

                             

Ouders waren er om aan te moedigen, te ondersteunen, adviezen te geven en gezellig met elkaar te kletsen.

                             

De competitie met andere clubs is groot, maar de contacten onderling zijn ook goed. De kinderen renden en speelden en kletsen met elkaar, in de rusttijd tussen de onderdelen door. Kinderen zaten gezamenlijk te wachten op de prijsuitreiking. Het was even wachten op die uitreiking na de wedstrijd, maar iedereen kreeg nog een prestatiediploma uitgereikt herinnering aan de wedstrijd. De jongens hadden zelfs nog energie over om de jury te helpen bij het kogelstoten van de masters. Ze brachten alle kogels van 7,25 kg per stuk keurig terug naar de heren.

        
                                
Hieronder alleen de beste prestaties, omdat het teveel is om iedereen te vermelden. In de categorieën C-pupillen meisjes ging de zilveren medaille naar Marjolein Bogers. Anne de Jong kwam net naast het podium op de vierde plaats. Bij de jongens B-pupillen mocht Chuck Pols de zilveren medaille mee naar huis nemen. Phill Pols viel in de prijzen bij de jongens A-pupillen  en ontving de gouden medaille. Ook daar Ruben net naast het podium op de vijfde plaats en Luuk Waars op de zesde plaats. In hun categorie waren 49 deelnemers.

Totaal 88 junioren waren er te vinden in alle categorieën van zowel D-C-B-A junioren van allerlei clubs. Ook hier zijn weer verschillende medailles gewonnen door leden van Atledo. Ook bij de junioren waren de trainers aanwezig om de nodige aanwijzingen te geven met vaak een verbluffend resultaat. De PR’s vlogen ze bij het kogelstoten om de oren.

                                            

De resultaten logen er niet om en bij de D-junioren was het Cas Blakenburg die de gouden medaille kreeg omgehangen en helaas voor Scott Pols, net naast het podium op de vierde plaats. Evi Mertens ook vierde bij de meisjes C-junioren en Daan van Krevelen ook de oneervolle  vierde plaats  bij de B-junioren en voor Cathelijn Peters een eerste plaats . Bij de A-junioren goud voor Mark Schellekens en zilver voor Menno van Eersel  en bij de meisjes goud voor  Hilde van Zundert. Dat ook hier de sfeer goed is bij de jongens en meisjes onderling was te zien aan de groepen die bij elkaar meekeken en aanmoedigden.

                             
                                                                    
Hier keken de D-junioren jongens allen geïnteresseerd mee terwijl de afstand van de kogel gemeten werd.

        

De senioren en masters gingen de meesten vooral voor de eigen prestaties en hadden veel plezier. Af en toe hoorde je de geluiden die gemaakt werden om met extra kracht de kogel zover mogelijk te kunnen wegstoten.

                                            
            
Bij de VB-groep waren vooral veel applausjes te horen bij het hoogspringen. Het was een zeer leuke en gezellige wedstrijd waarin iedereen elkaar stimuleerde en aanmoedigde. Bij de meisjes specials eindigde Maaike Noorlag op de eerste plaats. En de andere drie dames van Atledo werden tweede, derde en vierde. Bij de jongens specials tot 16 jaar behaalde Julian Heijkant het goud en Jos Baars het zilver. Jorrit Heijkant werd tweede bij de specials vanaf 16 jaar.

                                                                                        
Iedereen kon terug zien op een mooie wedstrijd die in goede sfeer verlopen is.

 Groetjes Helma