Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Succesvolle wedstrijd voor Atledo in Vlijmen

Geplaatst op dinsdag 13 december 2011 om 22:16 uur

Vijf pupillen en tien junioren en twee specials stonden aan de start bij de eerste indoorwedstrijd voor het regio-indoorcircuit. Er zijn daarbij vele podiumplaatsen behaald.

Anne de Jong, Roos de Jong en Lian Soijer startten tegelijk de wedstrijd met hoogspringen, gevolgd door sprint en als laatste kogelstoten. Roos deed voor het eerst mee als Mini tussen de C-pupillen. Het ging goed met 0,65 m bij hoogspringen en bij sprint een hele mooie tijd van 7,4 sec. De kogel kwam bij 2,45 m neer. Op alle onderdelen een PR voor haar. Anne scoorde heel goed, met een  mooie PR bij de 35 m sprint van 6,7 sec en keurige hoogte van 0,90 m en vette PR bij kogelstoten van 4,52 m werd eindigde ze op de 2e plaats. Kreeg hiervoor een prachtige zilveren beker. Lian deed mee voor de B-pupillen meisjes en ook zij behaalde een mooie PR op de sprint van 7,4 sec. De andere onderdelen gingen iets minder goed deze keer. Lian werd 11e .

Chuck Pols als B-pupil jongens mocht eerst hoogspringen. Werd hiermee 2e op dat onderdeel met een evenaring van zijn beste hoogte van 1,05 m. Ging daarna kogelstoten wat hem met 5,23 m een gedeelde 1e plaats opleverde op het onderdeel. Bij de sprint werd het echt spannend, want hij stond op een gedeelde 2e plaats. Liep een nieuwe PR van 6,4 sec en werd daarmee 2e. Ook hij kreeg een zilveren beker.

Ook Phill Pols, als enige deelnemer van Atledo bij de A-pupillen, behaalde goede resultaten en werd 3e Ook hij ontving een beker. Ditmaal een bronzen.


boven: Lian, Roos, Anne en trainster Bieke,
onder: Chuck en Phill

Bij de D-junioren kwamen 5 deelnemers, Quirijn van Dongen, Rick Theeuwes, Sam van de Pol, Scott Pols en Cas Blakenburg, aan de start van Atledo. Bij hen ook twee podiumplaatsen.

Zij startten met sprint in veel verschillende series. Quirijn liep precies zijn oude PR van 7,2 sec en Rick liep een flinke PR van 7,3 sec, voor hem een flinke verbetering. Sam liep precies zijn oude PR met een tijd van 6,1 sec. Scott verloor tijd omdat hij zijn nummer goed wilde draaien tijdens de sprint, maar toch een mooie tijd van 5,8 sec en Cas nog sneller met een mooie PR van 5,4 sec en eindigde als eerste op dat onderdeel. Daarna kogelstoten, dat veel later startte dan gepland. Cas, Sam en Scott werden nrs. 1, 2 en 3 op dat onderdeel. Cas weer een flinke PR van 10,74 m. Ondanks dat het afstand steeds met 10 cm omhoog ging behaalde Rick een PR met 0,95 cm. Voor Quirijn ging dat net te snel en ging de lat er bij 1,05 m af. Bij Sam ging hij er tot zijn spijt ook bij 1,20 m af. Scott behaalde de 1,30 m en Cas een nieuwe PR met 1,40 meter. Scott moest zeer snel naar huis en mistte de prijsuitreiking. Bleek 3e te zijn geworden en goed voor de bronzen beker. Cas werd 1e en mocht de gouden beker in ontvangst nemen.

Bij de C-junioren waren ook 3 deelnemers: Pim van de Pol, Glenn Pols en Lekan Dalenberg. Ook hier goede resultaten. Bij Lekan ging het hoogspringen niet helemaal zoals hij wilde, maar een prima resultaat bij het kogelstoten. Werd 2e op dat onderdeel met 8,76 m en een PR. Werd uiteindelijke 4e. Glenn behaalde ook een hele mooie afstand op de kogel met een PR van 8,04 m met de kogel van 4 kg. Bij hoogspringen ging ook voor hem de lat er te snel af. Werd 7e. Pim had een fikse looptraining in de Duinen in de kuiten en vond zijn onderdelen minder gaan. Hij werd 11e.

Bij de B-junioren liep Jordi van Schijndel een hele mooie tijd van 5,0 sec, goed voor een gedeelde 1e plaats op dat onderdeel. Cas van Eersel liep iets onder zijn eigen tijd, 5,4 sec. Met hoogspringen behaalde Cas een hoogte van 1,50 m en Jordi 1,55 m. Bij kogelstoten was Cas niet geheel tevreden, maar toch met een hele mooie afstand van 10.04 m met een 5 kg kogel. Voor Jordi een afstand van 8,91 m. Cas werd uiteindelijk 4e en Jordi mocht op het podium voor de 3e plaats.

Ook namen 2 specials deel. Bij de jongens tot 16 jaar was er voor Atledo Julian Heijkant. Een mooie PR bij kogelstoten van 7,62 m zorgde er voor, samen met een keurige sprinttijd en een goede sprong bij hoogspringen van 1,40 m, dat ook hij het podium haalde en zelfs de gouden plak verdiende. Zijn broer Jorrit Heijkant die bij de M-specials deelnam liet het op de sprint wat liggen, maar met een mooie PR bij hoogspringen van 1,25 m en een goede kogelstoot kon ook hij plaats nemen op het podium en kreeg de zilveren beker.