Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Veel bekers en medailles bij indoorwedstrijd Vught

Geplaatst op maandag 21 november 2011 om 11:50 uur

Afgelopen zondag reisden twee pupillen en vier junioren af in een dikke mist naar atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught.

Bij de B-Pupillen behaalde Chuck Pols een mooie beker door de derde plaats op het podium te verdienen. Op de sprint ging het wat minder, maar sprong de hoogte van zijn pas verdiende PR van 1.05 meter. Bij het kogelstoten voor het eerst met 2 kg gooide hij een afstand van 5.35 meter, wat hem de eerste plek op dat onderdeel opleverde.  Hij was erg snel op de 600 meter, maar doordat hij teruggeduwd werd helaas geen eerste plek. Toch voor hem een mooie zilveren  medaille.

Bij de A-Pupillen deed Phill Pols mee. Met een zeer snelle tijd op de sprint en de hoogste afstand bij hoogspringen en een tweede afstand bij kogelstoten kwam op het podium en kreeg een leuke beker voor het behalen van de eerste plaats. Bij de 600 meter wilde hij echt voor goud gaan en dat lukte met een mooie tijd van 2.13.63 min.  Hij ontving hiervoor de gouden medaille.

Bij  de D-Junioren waren er Sam van de Pol Quirijn van Dongen, Cas Blakenburg en Scott Pols. Quirijn behaalde net zijn PR op de kogel niet met één cm verschil. Had verder een goede wedstrijd en behaalde de 15e plaats. Sam behaalde de zevende plaats op de meerkamp. Hij stootte de kogel naar een nieuwe PR van 8.43 meter. Bij hoogspringen een mooie hoogte van 1.20 meter. Scott werd vijfde. Hij sprong 1.25 meter. Zijn sprinttijd was wat minder, maar ook een mooie PR op de kogel met een afstand van 8.29 meter. Cas Blakenburg deed zeer goede zaken. Had heel wat competitie, maar met een nieuwe PR op sprint van 6.39 sec behaalde hij de tweede tijd. Doordat hij de kogel véél verder stootte dan alle anderen, met een nieuwe PR van 10.21 meter, behaalde hij de eerste plaats op het podium en ontving een mooie beker.

Quirijn en Scott liepen ook de 600 meter lange afstand. Quirijn deed zijn uiterste best en werd elfde. Scott werd tweede op zijn favoriete onderdeel met een tijd van 2.02.81 min en kreeg een zilveren medaille omgehangen.