Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Jelle de Roon wint Stratenloop Cup 2011

Geplaatst op zondag 6 november 2011 om 19:42 uur

Jelle de Roon wint Stratenloop Cup 2011 van het Land van Heusden en Altena.

De stratenloopcircuit werd dit jaar voor de 27ekeer gehouden en is daarmee het oudste loopcircuit van Nederland. De wedstrijden vonden plaats in het Land van Heusden en Altena en werden georganiseerd door de Altena Road Runners. Het circuit bestaat uit 10 wedstrijden en Jelle moest aan 6 wedstrijden deelnemen om in het klassement terecht te komen. De 1ewedstrijd in Sleeuwijk heeft Jelle aan zich voorbij laten gaan, maar op Koninginnedag 30 april heeft hij in Dussen gelopen en werd overtuigend eerste.

Helaas kon hij tot de zomervakantie wegens een vervelende blessure niet meer deelnemen aan de lopen die daarna volgden.

Maar….. gelukkig stond hij 20 augustus weer aan de start van de Aakvlaailoop in Hank om daar na een paar maanden van afwezigheid weer zijn 1.500 meter te lopen.  Ook deze en de volgende lopen in Genderen, Werkendam en Giessen won hij overtuigend.

Op zaterdag 5 november werd de laatste wedstrijd in dit circuit, De Vestingstadrun in Woudrichem,  gehouden en hier moest Jelle 1eworden om de cup te winnen. Nadat om 14.00 uur het start schot voor de halve marathon, de 11 en 6,3 kilometer had geklonken, was het de beurt aan de jeugd. De wedstrijd voor de jeugd werd voor het eerst gehouden en alle leeftijden moesten tegelijk starten.

Jelle was goed weg en kon rustig zijn 1.500 meter lopen, want de concurrentie had hij al in de 1eronde op achterstand gelopen. Na zijn 3 ronden kwam hij juichend over de finish en was verzekerd van de 1eplaats.


Jelle aan kop in Woudrichem