Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Laatste wedstrijd van het seizoen in Reusel

Geplaatst op donderdag 3 november 2011 om 10:07 uur

Tien Pupillen en vijf D-junioren zagen de kans om zaterdag 29 oktober nog even een paar persoonlijke records neer te zetten bij de indoorwedstrijd van AVR '69 in Reusel. De pupillen namen deel aan de meerkamp inclusief de 600 m afstand. De D-junioren hadden drie individuele onderdelen.


Alle Atledo-toppers bij elkaar, geflankeerd door trainers Tim & Tim

Marjolein  Bogers haalde maar liefst 2 clubrecords: één van haarzelf verbeterd naar  7,5 sec op de 40 meter sprint en op de 600m met een tijd van 2.29.0 min. Dit clubrecord stond al 20 jaar. Mede hierdoor behaalde ze een mooie 1e plaats en de gouden medaille. Anne de Jong volgde haar op de voet. Voor haar een mooie PR met kogelstoten met een verbetering van bijna een halve meter naar 4,28 mtr. Ze behaalde een 2e plaats en de zilveren medaille was voor haar. Kimberly de Jong streed een goede strijd. Ze deed voor het eerst mee aan het onderdeel kogelstoten met een hele goede afstand van 4,43 mtr. Ze werd 7e.

Anne en Marjolein zijn blij met hun medailles


Clarinda de Jong als enige meisje van Atledo bij de C-pupillen scoorde een nieuw PR op hoogspringen met een hoogte van 0,95 m. Ze werd evenals haar zusje 7e. Chuck Pols sprong bij de C-pupillen jongens een keurige nieuwe PR naar 1,05 mtr een gedeelde 1e plaats voor dat onderdeel. Ook op kogelstoten en de 600m werd hij 2e en bij de sprint 3e . Hij kwam daarmee naast de Brabants kampioen als  2e op het podium en kreeg de zilveren medaille. 

Voor de meisjes A-pupillen een mooie strijd met Maxime Beverwijk en Desiree Trommelen aan de start. Zij startten met het onderdeel hoogspringen. In de strijd viel de lat er helaas bij Maxime al naar 1.00 mtr af. Desiree liet zich niet afleiden en kwam op een nieuwe PR van 1,15 mtr uit. Toen nog kogelstoten. Desiree een mooie stoot naar 5,33 mtr en Maxime wilde graag een nieuw clubrecord halen. Met een superworp naar 8.24 mtr kwam ze een heel eind in de richting, maar net 13 cm tekort. Toch als je al zo dicht bij een clubrecord kunt komen is dat al hele prestatie. Wel een PR voor haar en een 2e plaats op dat onderdeel. Daarna was de sprint aan de beurt waarbij Maxime een tijd liep van 7,3 sec en Desiree 7,0 sec. Voor beiden een PR. De 600m als laatste onderdeel, beiden liepen ook hierop een PR.

Voor de A-pupillen streden 3 van onze jongens. Ruben Bogers en Phill Pols als 1e jaars en Xander Mahieu als 2e jaars. Allen stonden klaar voor de sprint en allen in een andere serie. Xander liep met mooie tijd van 7,1 sec een nieuwe PR. Ruben Bogers liep supersnel met een nieuwe PR op de 40 m sprint met 6,7 sec. Phill liep tegen de snelste dacht hij en wilde er persé van winnen. Met een 1e plek op het onderdeel en een PR van 6,4 sec had hij zijn doel bereikt. Daarna mochten ze gaan hoogspringen. Xander ging voor een nieuwe PR en bereikte zijn doel door 1,10 mtr te springen. Ruben en Phill kwamen helaas niet aan hun tophoogte, mede doordat er maar twee pogingen waren, maar toch een mooie afstand. Ruben 1,20 mtr en Phill 1,25 mtr.Vandaar gingen ze door naar kogelstoten. Voor Xander kwam de kogel op 3.91 m neer, Ruben net naast zijn PR maar een mooie afstand van 6,27 mtr en Phill als 3e op dat onderdeel naar 7,71 mtr. Als laatste stond de 600m op het programma. Helaas moesten ze strijden in 3 verschillende series. Ruben en Xander liep in een serie met een zeer snelle voorop en behaalden beiden een PR. Ruben werd 4e op dat onderdeel met een tijd van 2.11,5 min. Phill liep in de laatste serie voorop. Werd 5e  met een mooie PR van 2.11,6 min. In de einduitslag van de meerkamp werd Phill uiteindelijk 3e en ontving een bronzen medaille.

Broertjes Pols pakken twee plakken


De Junioren streden hun wedstrijd gelijktijdig met de Pupillen. Dominique was het enige D-meisje van Atledo en mocht de wedstrijd openen op de sprint. Met 6,60 sec op de 40 meter plaatste zij zich als 3e voor de finale. In deze finale liep ze exact dezelfde tijd en werd ditmaal 2e. Verspreidt over alle series mochten de jongens D na de meisjes gaan sprinten. In de eerste serie liep Sam van der Pol in een tijd van 6,66 sec, in de tweede serie Scott Pols in 6,15 sec, in de derde serie Lekan Dalenberg in 6,00 sec en in de laatste serie Glenn Pols in 6,44 sec. De laatste 3 jongens mochten daarmee ook nog de halve finale lopen. Scott liep daarbij de tijd van zijn broer, 6,44 sec, en Glenn liep op zijn beurt nog sneller, in 6,22 sec. Lekan liep ook sneller dan in de serie in een tijd van 5,95 sec. Daarmee zaten zowel Lekan als Glenn in de finale, die voor beide geen snellere tijd opleverde. Lekan liep 6,03 sec en Glenn 6,25 seconden.

Het 2e onderdeel van de dag was kogelstoten. Eerst voor de meisjes, waar Dominique de kogel naar 8,38 mtr stootte. Een persoonlijk record van ruim een halve meter. Daarna mochten de jongens hun krachten tonen. Sam stootte 7,63 mtr, Scott 8.16 meter, Lekan 10,34 mtr en Glenn 9,26 mtr. Voor Scott en Lekan betekende dat een persoonlijk record.

Afsluitend stond hoogspringen op het programma. Voor velen kwam de aanloop niet uit en met maar 2 pogingen in plaats van 3 was er niet veel ruimte voor foutsprongen. Ook voor Dominique was de aanloop niet wat het had moeten zijn, waardoor ze op 1,05 mtr al moest stoppen. Aan de andere kant van de zaal sprongen ook de jongens niet de hoogtes die we gewend zijn. Voor Sam was 1,15 mtr de hoogte, Scott haalde 1,20 mtr, Glenn sprong 1,35 mtr en Lekan liet 1,50 mtr noteren.

Na de groepsfoto en de lange afstanden voor de pupillen was de prijsuitreiking. Voor Dominique lagen er twee medailles klaar: op kogel zilver en op sprint brons. Lekan mocht met drie medailles naar huis: brons op sprint, brons op hoog en zilver bij kogel.

Dominique en Lekan behaalden meerdere podiumplaatsen


Na een dag met zeer goede resultaten, vele PR-s en medaille keerden allen weer naar huis.