Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Kustmarathon:zwaarste maar mooiste marathon van NL

Geplaatst op maandag 10 oktober 2011 om 13:25 uur

Op 1 okt. werd er voor de negende keer de Kustmarathon Zeeland georganiseerd en Bert Lemmens, Thomas Bernard, Jan Andries, Harold den Boer, Frans Kleemans, Frits van der Velden en Josien Greenwood verschenen aan de start voor Atledo.

Hadden we de hele zomer geen zomerse temperaturen gehad, dat was deze dag wel anders. Een strakke blauwe lucht, geen zuchtje wind en nagenoeg over het hele parkoers geen schaduw, en een hoge luchtvochtigheid zorgde ervoor dat allen rustig van start gingen  en zich aanpaste aan de omstandigheden.

De start was in Burgh-Haamstede en de finish in Zoutelande. Na een paar kilometer bos en strand gaan we over de stormvloedkering, met naast ons op de weg toeterende automobilisten die je aanmoedigen .

Dan gaan we richting Veerse-dam en het lange stuk strand op bij Vrouwenpolder (erg zwaar) maar veel publiek. Bij Oostkapelle gaan we de strandovergang op en gaan we door het schitterende duinen gebied en passeren we Domburg.

Vanuit Domburg is het nog ongeveer 10 km. Maar deze zijn zeker niet gemakkelijk. Bij Westkapelle wacht ons nog de dijk en de duinen tussen West-kapelle en Zoutelande, zij zijn de steilste van Zeeland en heel wat klimpartijen en trappen vallen ons ten deel. De gedachte dat je er nu bijna bent (je hoort de muziek al) zorgt dat je wat lichter gaat lopen en je weet dat je de finish gaat halen.

Al het harde zware trainen werpt zijn vruchten af en alle lopers hebben de eindstreep gehaald. We zijn het allemaal met elkaar eens, het was een hele uitdaging, en zeer zwaar, maar de moeite waard het is inderdaad ook genieten van de omgeving en het vele publiek, dat je steeds maar weer aanmoedigde als je het moeilijk had.

Dan nog een dankwoord voor onze vaste supporters die altijd voor ons klaar staan met een peptalk, bananen en drinken. We kunnen niet zonder jullie.

Voor de geïnteresseerden, de uitslag van alle Atledo leden (bruto-tijden):

Jan Andries 3.52.05 uur
Bert Lemmens 3.57.35 uur
Thomas Bernard 4.08.00 uur
Harold den Boer 4.17.40 uur
Frits van der Velden 5.02.18 uur
Dré van den Bosch 5.07.21 uur
Frans Kleemans 5.30.24 uur
Josien Greenwood 5.40.15 uur

 


van links naar rechts: Bert, Frits, Jan, Josien, Thomas, Frans en Harold