Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Dames masters Atledo 2e van Nederland!

Geplaatst op donderdag 22 september 2011 om 16:31 uur

Nadat onze C-junioren 5e van Nederland werden, deden de dames masters het een dag later nóg beter. Therry Buijs, Sandra Habets, Riet Jonkers, Marian Mahieu, Rian Peeters en Carolien Smilde werden op zondag 11 september in Zevenbergen tweede in de eerste divisie, dus van heel Nederland.

Na twee derde plaatsen (in 2009 in de tweede divisie en in 2010 in de eerste divisie) was het de vraag of die prestaties dit keer konden worden herhaald. Het weekend begon niet goed. Op zaterdagavond raasde noodweer over West-Brabant. Tenten werden weggeblazen en de regen viel met bakken uit de hemel. Teamlid Trix Hoppenbrouwer moest zich ziek afmelden. Dit betekende dat de ook niet geheel fitte Marian in ieder geval twee afstanden moest lopen, na de 800 meter ook nog eens de 3.000 meter.

Carolien mocht het spits afbijten en deed dat uitstekend door de kogel 9,47 meter weg te stoten. Daarna nam Sandra het stokje over en zij snelde met een harde tegenwind als tweede naar de finish op de 100 meter. Rian pakte bij het hoogspringen ruim voldoende punten binnen en toen Marian op de 800 veel punten binnensleepte lag Atledo halverwege al tweede. Nu moest die stand worden verdedigd, maar de dames gingen erg goed met de druk om. Rian pakte de tweede plaats bij het discuswerpen en Marian liep minder dan anderhalf uur na de 800 meter een degelijke 3.000 meter, zodat de tweede plaats met verve werd verdedigd. De slotonderdelen waren het verspringen en de 4 x 100 meter estafette. Therry Buijs was dit jaar van Scorpio teruggekeerd naar Atledo om met een topteam te kunnen strijden om de medailles en met haar tweede plaats bij het verspringen droeg zij haar steentje bij aan het grootste succes van de dames masters ooit. Coach Kris Beerens hamerde erop dat het zaak was om op de estafette veilig te wisselen en het stokje niet te laten vallen. En dat lukte ook. De dames gaven weinig toe op de concurrentie en met maar liefst bijna 300 punten voorsprong op de derde plaats van Leiden Atletiek wonnen de dames masters van Atledo het zilver achter kampioen CIKO´66 uit Arnhem. Een succesvol seizoen werd aldus prachtig afgesloten. De dames van Atledo dragen met recht de naam master.

De uitslag van de wedstrijd is HIER te zien.

Artikel uit BN De Stem kan HIER worden nagelezen.