Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Junioren naar de Nationale D-spelen

Geplaatst op dinsdag 6 september 2011 om 22:49 uur

Lekan Dalenberg, Glenn Pols en Scott Pols reisden zondag 4 september af naar Amsterdam voor de D-spelen in het Olympisch stadion. Hier vond voor de eenenveertigste keer in het Olympisch Stadion te Amsterdam de D-spelen plaats. Hier strijden de besten van Nederland tegen elkaar.

De weersvoorspellingen waren niet zo best, maar ze hadden geluk. Het bleef droog, dus de banen bleven goed begaanbaar.

Lekan had ingeschreven voor Hoogspringen en 80 meter Horden. Glenn voor  Speerwerpen en kogelstoten en Scott voor Verspringen en Speerwerpen.

Lekan startte met 80 meter Horden en liep een snelle tijd van 13,52 sec. Was bij de snelste twee uit zijn serie en mocht naar de halve finale. Liep ook daar een zeer snelle tijd van 13,60 sec. Mocht hiermee helaas niet naar de finale en werd elfde.

Daarna was het hoogspringen aan de beurt. Als tweede op de ranglijst geplaatst, maar met de horden nog in de benen, ging de lat er bij 1.55 meter af. Met hem drieanderen. Er bleven nog twee deelnemers over die beiden als eerste eindigden, met dezelfde hoogte. Het was nog spannend wie als derde op het podium mocht. Helaas voor Lekan één foute sprong meer en kwam op de vierde plaats.

Glenn startte meteen om 11.00 uur met zijn eerste onderdeel. Stootte mooie afstanden die zijn PR benaderden  en als laatste worp stootte hij de kogel naar een mooie PR van 9.01 meter. Werd hiermee 16e. Als tweede onderdeel het speerwerpen. De eerste worp was goed voor 30.77 meter. Hij wilde zichzelf verbeteren, maar bleef op die afstand staan. Werd 18e op dat onderdeel. 

Scott ging naar verspringen. Sprong alle sprongen mooi over de 4 meter en eindigde met de sprong naar 4,22 meter. Een nieuwe PR en een hele mooie 15e plaats.  Op het onderdeel speerwerpen was het spannend en wist dat hij ver gegooid had. Hij had daarmee zijn PR verbeterd met bijna  vier meter. Landde daarmee op de 13e plaats, wat voor hem een hele mooie prestatie is.  Kon hier trots op zijn.

Beide onderdelen kwamen veel hoger uit dan op grond van de ranglijst mocht worden verwacht.