Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

C-Interland 3 september 2011

Geplaatst op maandag 5 september 2011 om 11:32 uur

Op een zonovergoten en vooral warme dag werd de C-Interland dit jaar in Hengelo gehouden. Niet alleen de entourage was veel mooier dan bij een normale baan, het grote voordeel was een hele grote tribune die gelukkig veel schaduw bood. Ook de Duitse ploeg was onder de indruk van het stadion. Na het voorstellen van de coaches door de teamleiding werden de oranje tenues uitgedeeld en kon het feest beginnen.

Het kogelslingeren van de meisjes was het 2e onderdeel van die dag. De Duitsers hadden 3 zeer sterke dames meegebracht. Cathelijn was uiteindelijk 5e (2e Nederlandse) van het veld met een mooie 34.01 in haar 4e poging.  Na het slingeren kon ze meteen door naar het hinkstapspringen. Geen greintje schaduw aan die kant van de baan. Na een sprong op zeker (9.47 meter) waren al haar andere pogingen helaas net ongeldig. Het lukte vandaag nog niet om haar toegenomen snelheid te kanaliseren. Het biedt in ieder geval perspectief voor de toekomst.

Aan het eind van de dag bleek dat zowel de meisjes als de jongens (en dus overall) ruim gewonnen hadden dus de dag kon niet meer stuk. Alle vlaggen werden uit hun standaard gelicht en meegenomen in een ereronde. Het is al met al een prachtige ervaring geweest.