Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

C-Spelen 27/28 augustus 2011

Geplaatst op dinsdag 30 augustus 2011 om 21:44 uur

In het weekend van 27/28 augustus 2011 werden de nationale C-spelen georganiseerd door de Amsterdamse Atletiek Combinatie (AAC), traditioneel mede bepalend voor de selectie voor de C-interland tegen de deelstaat Westfalen uit Duitsland.

Helaas waren de weergoden Amsterdam niet gunstig dit weekend, vrijwel het hele weekend trokken er zware onweers- en regenbuien over de atletiekbaan waardoor de vrijwel de hele baan onder water kwam te staan. Het mag duidelijk zijn dat dat de prestaties niet  ten goede kwam.

Namens Atledo waren er 4 deelnemers die de lange reis er voor over hadden om de strijd tegen hun leeftijdsgenoten  (en de elementen) aan te gaan.

Op zaterdagochtend waren Cas van Eersel en Daan van Krevelen als eerste aan de beurt voor het speerwerpen. Waar de eerste paar deelnemers nog een wedstrijdworp in droge omstandigheden konden neerzetten was het daarna afgelopen met de pret. De regen kwam met bakken uit de hemel wat, duidelijk, effect had op de geworpen speren.

Cas en Daan waren dan ook niet in staat om ver genoeg te werpen om de wedstrijd later op de dag mee te kunnen doen, de speer van Cas strandde na 35,98 meter en die van Daan na 39,90 meter.

Begin van de middag was het de beurt aan Cathelijn Peeters om de 300mtr horden te bedwingen. Ondanks de bijzonder slechte omstandigheden (en een val van een concurrente) wist zij deze afstand af te leggen in een mooie 53.41 seconden.

Later op de middag was het de beurt aan Wouter Stokkermans, na een slechte start wist hij toch nog een mooie prestatie neer te zetten. De finish op de 1500 meter werd bereikt na 4:49,29 minuten.

Zondagochtend had de atletiekbaan van AAC veel gelijkenis met een zwembad: erg veel water overal.

Als eerste was Cathelijn aan de beurt, deze keer op het onderdeel kogelslingeren. Een onderdeel waar ze veel van verwachte want voor de wedstrijd stond ze met haar afstand als tweede van Nederland. De omstandigheden en de wedstrijdspanning werden haar bijna te veel, maar ze slaagde er toch in om een mooie worp van 33,12 meter af te leveren.

Samen met haar prestaties eerder dit jaar was dit voldoende om geselecteerd te worden voor de prestigieuze interland tegen Westfalen op zaterdag 3 september bij AAV Sisu in Almelo.

Cathelijn, gefeliciteerd met deze prachtige prestatie. Geniet van deze mooie wedstrijd.

Hierna waren Cas van Eersel en Daan weer aan de beurt om te gaan kogelstoten. Halverwege de tweede kwalificatieronden besloten de hemelsluizen open te gaan waarna de overige kwalificatiepogingen afgewerkt moesten worden in een kogelring die onder water stond.

Cas had duidelijk erg veel last van de natte omstandigheden, zijn kogel kwam tot 11,85 meter. Daan kwam in de kwalificatie tot 12,57 meter, voldoende om later op de dag mee te mogen doen met de wedstrijd waar hij zich nog verbeterde tot 13,50 meter.

Vrijwel aansluitend was Daan aan de beurt om te gaan discuswerpen. De natte omstandigheden hadden een bijzonder gladde ring opgeleverd, wat de nodige glijders te zien gaf bij de discuswerpers. De discus van Daan landde na 34,32 meter, voldoende voor de finale later op de dag. In de finale had Daan echter te veel last van een rugblessure, gecombineerd met de gladde ring, waardoor na 1 poging de strijd gestaakt moest worden.

Cas kon tegelijk met de discuswerpers aan de slag op de 300 meter horden, met twee doelen voor ogen: niet vallen over de laatste horde (dit presteerde hij vorig jaar) en onder de 50 seconden. Twee beste uitdagingen en Cas slaagde in beide: 48.15 seconden

 

Ondanks het tegenvallende weer (en dito organisatie) zijn er toch weer mooie prestaties neergezet door onze C-junioren.