Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Brab.Kamp.schap hoogspringen beslist door barrage

Geplaatst op maandag 11 juli 2011 om 12:25 uur

Het komt maar zelden voor maar bij de Brabantse kampioenschappen voor D-junioren is het een feit. Bij het hoogspringen gaat Lekan Dalenberg uiteindelijk aan de haal met de titel. Omdat twee atleten bij 1.60 meter een gelijk aantal foutsprongen hebben wordt er een barrage gespongen. Terug naar 1.55 hoog, één poging en wie die sprong wint is kampioen. Lekan wint uiteindelijk de barrage met 1.57 meter. Hoewel dit minder was dan het vorige week gesprongen clubrecord van 1.65 meter is het na een spannende strijd toch weer een titel. Bij de 80 meter horden behaalt Lekan een vierde stek.

Glenn Pols haalt bij speerwerpen eenzelfde ondankbare vierde plaats met een mooie afstand van 31.37 meter. Hij wordt in de finale in de laatste worp voorbij gegooid en komt daardoor helaas niet op het podium. Hij haalt een vijfde plaats bij de kogel met 8.80 meter, dat is inclusief een PR van bijna een halve meter.

Eerstejaars D Scott Pols springt 4.16 meter ver, loopt de 1000 meter in 3.29 minuten en neemt de horden in 17.02 seconden en scoort hiermee weer drie PR’s.

Sam van der Pol, ook 1ejaars, kan bij de kogel geen potten breken met een stoot van 8.13 meter,  maar de 20.55 meter die gemeten wordt bij de discus gaat als een PR de boeken in.

Prima ondersteuning is er in deze wedstrijd gegeven door twee trainers, Ralph Jacobs en Tim Schellekens.