Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo C-Junioren naar de landelijke finale

Geplaatst op zondag 3 juli 2011 om 13:20 uur

Het jongens C-Junioren team van Atledo heeft in Etten-Leur een uitzonderlijke prestatie neergezet.

In het koude en natte Etten-Leur won het team tijdens de gebiedsfinale van clubs uit Zeeland, gedeelte van Zuid-Holland en Noord-Brabant. Het team van trainers Jordy Pfrommer en Robin van Sunten bestond uit: Robin Mertens (100 meter en 4x 100 meter), Bram van den Elshout (100 meter, 100 meter horden en 4x 100 meter),

Pim van der Pol (1000 meter), Martijn Flipsen (hoog, 1000 meter en 4 x 100 meter), Cas van Eersel (kogel, ver, 4x 100 meter) en Daan van Krevelen (speer, discus en vier x 100 meter). Zij wisten ondanks het koude weer hun prestatie van de eerdere twee competitiewedstrijden te verbeteren, Met een voorsprong van ruim 170 punten op nummer twee mochten zij het hoogste treetje van het podium beklimmen en daarna een welverdiende ereronde lopen.

Het vervolg is de landelijke finale die in september in Best gehouden wordt. Een baan waar vooral Daan en Cas goede herinneringen hebben. Zij haalden daar in mei het podium op de Brabantse kampioenschappen.

 

Lang gewacht, niet verwacht toch iets bedacht.

Nadat wij zaterdag rond 14.00 uur in Etten-Leur aankwamen konden wij gelijk genieten van iets wat ons nogal verbaasde. Onze zoon Bram vloog, in onze ogen, over de horden.
Wij weten niets van Atletiek en stonden ervan te kijken dat onze Bram, een half jaar geleden, bij Atledo wilde. En nu “vliegt” hij hier in een tijd van 16.57 seconden over de 100 meter horden en eindigt uiteindelijk als vierde van twaalf deelnemers.

Zijn enthousiasme brengt hij rechtstreeks over op ons, en mede daarom waren wij uitermate benieuwd wat voor verhaaltje er geschreven zou worden over de wedstrijd van vandaag. Dit bleek namelijk niet zomaar een wedstrijdje, maar één waarbij gestreden werd om deelname aan de landelijke finale. De nummer één van deze dag gaat namelijk door naar eerder genoemde finale in September.

Maar een verhaaltje kwam er niet… Nou kan ik uiteraard voor de makkelijke weg kiezen, maar toch besloot ik zelf iets op het digitale papier te zetten.

Bij aanvang van de dag leken de tegenstanders  te sterk. De C-Jongens van Atledo waren als vierde geplaatst voor deze gebiedsfinale. Onder andere  AV “Thor” uit Roosendaal  was één van de tegenstanders deze dag. “Thor” staat bij aanvang van de dag als eerste geplaatst van Nederland, dus meedoen lijkt belangrijker dan  winnen voor de C-Jongens van Atledo.
Steeds vaker hoorde ik  van alle kanten: “Dat gaat goed komen!!”, waarna ik als nuchtere optimist zei dat je eerst zal moeten winnen alvorens gewonnen te hebben.

Op het moment dat wij aankwamen was o.a. de estafette reeds gelopen door Cas, Daan, Bram en Robin. Dit hebben wij dus niet zien gebeuren, maar Robin, als laatste van de vier, kwam over de eindstreep na een tijd van 49.96 seconden, een vijfde plaats overall,  maar “Thor” wist ze voor te blijven op een derde plaats.

Een eerste PR was binnen. Doe daarbij een goede motivatie, een prettige sfeer en slecht weer en je blijkt een goede combinatie te hebben.

Martijn Flipsen en Pim van der Pol vertrokken samen met twaalf anderen aan de 800 meter. Pim van der Pol kwam aan in een tijd van 2.28.70 minuten. Daarentegenwist Martijntijdens de 800 meter “Thor” net voor te blijven door als vierde te eindigen tegen een vijfde plaats voor de gedoodverfde tegenstander. Voor zowel Pim als Martijn betekende dit een PR.

Bij het hoogspringen sprong dezelfde Martijn 1,50 meter waardoor er helaas wat punten bleven liggen bij de tegenstander die, in mijn ogen “slechts” 15 cm. hoger wist te springen.

Het onderdeel verspringen werd uitgevoerd door Cas van Eersel die over een afstand van vijf meter door de lucht wist te vliegen. Dit was goed voor een mooie tweede plaats.

Gelukkig was Cas  snel genezen van zijn vermoeidheid en wist bij het kogelstoten eveneens een tweede plaats te behalen door de kogel maar liefst 12,15 meter ver te stoten. Of dit ver is, of niet?? Ik weet het niet, maar knap vond ik het wel.

Daan van Krevelen mocht  in actie komen tijdens het speer- en discus werpen. Wat moet die jongen een hekel hebben aan zowel de speer als het discus. Ik kan mijzelf in ieder geval niet voorstellen dat je iets waar je van houdt zover weg probeert te gooien. De speer landde op een afstand van 42.6 meter en de discus vloog maar liefst 38.93 meter door de lucht. Beide afstanden leverde hem een eerste plaats op.

Maar bijna zouden we ze vergeten: De tegenstander “Thor”. Bij het discuswerpen ging het namelijk helemaal mis voor hen.  Vier keer gooiden ze mis. En, zoals ik het mijzelf had laten vertellen,  waren dat het maximaal aantal pogingen. Geen punten voor “Thor”en een eerste plaats voor Atledo.

Zo werd er gestart aan het laatste onderdeel. Het, voor zover ik begrepen heb, Koningsnummer van de Atletiek: de 100 meter sprint. Als eerste “Atledo-iaan” vertrok Robin Mertens,  die na een tijd van 13.26 de eindstreep aantikte. Overigens hebben we Robin ook nog over de horden zien gaan waar hij als achtste eindigde in een tijd van 17.96.
Maar snel terug naar de 100 meter sprint. Wij, als trotse ouders, hebben onze zoon nog nooit zo snel zien rennen als vandaag, en dat blijkt ook wel gezien het feit hij een “PR” liep in een tijd van 12.55. Een mooie zesde plaats.

We hadden al eens op de standenlijst gekeken en daaruit bleek dat de C-Jongens van Atledo het wel heel erg goed gedaan hadden vandaag. Aangezien er een prijsuitreiking was met een echte tribune en bekers, en het gehele team uitermate opgewonden was besloten wij ook te blijven.

Naar huis gaan was overigens ook helemaal geen optie.

Het is waarschijnlijk al wel duidelijk, na het lezen van bovenstaande tekst en het feit dat het op het moment van typen alweer een week geleden is, maar de “C-Jeugd van Atledo” werd als laatste op het podium gezet waardoor ze dus NR1 van deze dag waren en doorgaan naar de landelijk finale op 10 September.

Een ere rondje werd gelopen met een hoop gejubel en gelach.

De trainers en de ouders,  allemaal keken ze met gepaste trots naar “de jongens”. Maar het team fit zien te houden tijdens de vakantie periode???…..
Laten we hopen dat de trainingen doorgaan en dat ze druk bezocht worden. Deelname nemen ze niet meer af, maar het kan nog veel mooier worden.

Team C-Jeugd Atledo gefeliciteerd namens iedereen die dit leest.

 

                                                                                                                      Een trotse ouder.