Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Gebiedsfinale van de jongens C en D-Junioren

Geplaatst op maandag 27 juni 2011 om 11:59 uur

Het zonnetje lacht, de lucht is blauw, maar helaas niet op zaterdag 25 juni in Etten-Leur, tijdens de gebiedsfinale van de jongens C en D-Junioren. In een lichte miezer liepen zij trots met de Atledovlag de vlaggenparade: op een goede wedstrijd!
Cas Blakenburg, Lekan Dalenberg, Timo Waars en Scott Pols liepen het openingsnummer, de 4 x 80 meter estafette. Ditmaal nog sneller dan de vorige twee keren: 43.91 seconden.

Op discuswerpen mocht Sam van der Pol de punten binnenslepen. In zijn derde poging behaalde hij 16.07 meter, wat het verste bleek. Helaas een stuk minder dan hij had gehoopd.

Lekan mocht zijn twee nummers doen: het hoogspringen horden lopen. En zoals altijd weer precies tegelijkertijd gepland. Na het klaarzetten bij het hoogspringen moest hij de 80 meter horden samen met Niels Verheugd lopen. Niels liep slechts één honderdste van een seconde langzamer dan de vorige competitiewedstrijd in Etten-Leur. Deze keer een tijd van 15.11 seconden. Voor Lekan liep de horden minder gemakkelijk. Zijn tijd was 14.63 seconden, waarna hij snel bij het hoogspringen verder ging. Het hoogspringen verliep ook maar stroef met drie pogingen op de 1.50 meter, maar in de derde poging toch netjes over deze 1.50 meter heen. Op dit onderdeel de winst, want hij was de enige over. Met de punten in de zak, zat er niet meer in, en liet hij zich met deze hoogte noteren.

Ook Timo zat het niet mee: de aanloop wilde niet uitkomen en het springen ging niet zo soepel als hij zou willen. De laatste sprong bleek het verste te zijn met 3.78 meter. Met een flinke tegenwind toch een nette prestatie.

Cas mocht ook op het kogelstoten uitkomen, wat hem zeker wel goed af ging.Nog beter dan vorige competities en met een nieuw persoonlijk record stootte hij de kogel naar 9.32 meter.

Op de 1000 meter startten Scott en Niels. Scott, moe-gestreden van de trim-4-daagse dagen ervoor, kon geen persoonlijk record halen zoals hij bedacht had, maar liep onder omstandigheden toch netjes een tijd van 3.36`31 minuten. Niels liep sneller dan de vorige competitiewedstrijd, maar net iets langzamer dan zijn vorige wedstrijd op dezelfde baan. Hij liet 3.43`47 minuten als tijd noteren.

Het koningsnummer van de atletiek, de afsluiting van de dag. Voor de D-Jongens de 80 meter sprint, in de eerste serie gelopen door Glenn Pols. Speciaal voor dit ene nummer gekomen en niet voor niets: zijn nieuwe persoonlijk record staat voortaan op 12.03 seconden. Met 18 hordenderste seconde verbeterde hij zijn record en liet hij zien dat hij de sprinter van de familie is. Ook Timo mocht uitblinken op de 80 meter. Wat er uitzag als een super snelle sprint resulteerde in een nette tijd van 11.52 seconden, wat toch net iets minder is dan het leek.

Als eerste geplaatst in de gebiedsfinale en als derde geëindigd: toch een mooie podiumplaats. Iedereen bedankt voor de mooie strijd!