Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

3 Atledo'ers slagen voor praktijk trainerscursus

Geplaatst op maandag 13 juni 2011 om 14:48 uur

Atledo is weer drie (bijna) officiële trainers rijker. Johan Flipsen slaagde zaterdag 11 juni jl. voor zijn praktijkexamen Atletiektrainer 3 en Jan Andries en Michel Sanders voor hun praktijkexamen Looptrainer 3. Johan is nu klaar, Jan en Michel moeten nog een paar laatste verslagen inleveren en hebben dan ook hun aantekening te pakken op niveau 3. Dat wil zeggen dat ze voortaan gediplomeerd zelfstandig trainer zijn. Van harte gefeliciteerd!

De cursussen begonnen in oktober vorig jaar. De cursus Atletiektrainer 3 was bij Atledo, Jan en Michel moesten naar Attila voor Looptrainer 3, dus de afstand was geen bezwaar. De cursussen bestaan uit theorie- en praktijkonderdelen. Bij theorie kun je onder andere denken aan het maken van jaarplannen en trainingsschema’s en bij praktijk natuurlijk aan het geven van training, maar in het bijzonder ook het verbeteren van loop-, spring en werptechniek. Op de praktijkdag waren twee groepen Atledo’ers bereid om als trainingsgroep onze kandidaten bij te staan, wat door hen ook enorm werd gewaardeerd. Een mooie blijk van verbondenheid met Atledo.

Johan trainde al de Juniorenloopgroep (die deel uitmaakt van de technische atletiek), Michel heeft de maandagavondgroep van de ons helaas te vroeg ontvallen Wim Koster overgenomen en Jan Andries heeft de (ook op maandagavond trainende) groep van Bert Lemmens (die zich op de triatlon heeft gestort) overgenomen.

Komend najaar beginnen de nieuwe cursussen weer en ook nu hebben wij er weer één in huis gehaald. Dit keer Looptrainer 3: http://atletiekacademie.rfxweb.nl/Default.aspx?pageId=131. Atledo heeft (nog) steeds behoefte aan zelfstandige trainers dus doe mee. Niet alleen leer je heel veel, het is ook leuk om te doen. De eerste twee Atledo’ers hebben al laten weten interesse te hebben. Doe dus ook mee! Gewoon op de fiets, geen verre reis en samen met andere Atledo’ers.