Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

D-junioren Atledo missen gebiedsfinale

Geplaatst op zaterdag 17 mei 2008 om 13:46 uur

D-junioren Atledo missen gebiedsfinale
 

In het weekend van 17 mei zijn de  D-junioren jongens en meisjes van Atledo er niet in geslaagd om de gebiedsfinale van de landelijke juniorencompetitie te bereiken.   

In een nat en koud Dordrecht werden de meiden en jongens respectievelijk 12e en 13e in hun gebied, waar de eerste negen plaatsen recht gaven op de finale. Opvallend deze dag was dat er in de stromende regen op de loopnummers gemiddeld beter werd gepresteerd dan in de eerste poulewedstrijd. Op de 1000 meter werden zelfs zowel bij de jongens als bij de meisjes de meeste punten binnengehaald. Cathelijn Peeters werd vijfde bij de meisjes met een tijd van 3.36.73 minuten en was hiermee van grote waarde voor haar ploeg. Martijn Flipsen haalde zelfs de enige individuele Atledo-overwinning en liep bij de jongens naar een snelle 3.22.02 minuten. Ook de estafetteploegen waren beduidend sneller dan in de eerste wedstrijd. Met vloeiende wissels liepen Funsho Dalenberg, Cathelijn Peeters, Nikki Verhulst en Noor Ebbers op de 4 x 60 meter een halve seconde van hun beste jaartijd af en finishten in 36.64 seconden. Ook Martijn Flipsen, Jordy van Schijndel, Daan van Krevelen en Cas van Eersel waren op de gladde baan sneller dan voorheen en klokten 48.15 seconden. Op de 80 meter sprint zette Daan van Krevelen een rappe tijd neer en eindigde met 12.38 seconden voorin het deelnemersveld. Jordy van Gorkum belastte zich met het verspringen en liet in de zandbak 3.23 meter opmeten. Jordy van Schijndel waagde zich aan de lastige 80 meter horden en bereikte de finish in 17.76 seconden. Cas van Eersel legde zich toe op de werpnummers en stootte zijn kogel naar 7.43meter. Aan het einde van de dag behaalde het jongensteam een vijfde plaats in hun poule. Omdat het gebied uit twee poules bestaat en er in de andere poule verschillende teams een hoger puntentotaal hadden, kregen de jongens uiteindelijk een 13e plaats toebedeeld.

Bij de meisjes stond Nikki Verhulst ingedeeld op de individuele 60 meter en zij spurtte solide naar 10.21 seconden. Sofie van Zundert zat daar niet ver achter en liep met 10.61 seconden een zeer behoorlijke tijd. Maaike van Ginneken haalde op speer de punten binnen met een afstand van 13.66 meter. en ook hier was het verschil met de tweede Atledoër erg klein. Daniëlle van Gorkum verraste haar trainers positief met een hele nette 12.30 meter. Noor Ebbers gebruikte haar lange benen bij het hoogspringen en bleef met 1.10 meter goed overeind. Funsho Dalenberg had de pech dat ze twee onderdelen tegelijkertijd moest afwerken, maar stootte haar kogel toch naar een strakke 7.93 meter. Aan het einde van de dag werden de meiden als zevende geklasseerd in hun poule. Met de verwerking van de andere poule in de einduitslag kwamen zij uiteindelijk op een twaalfde plaats terecht. Aangezien zowel het jongens- als het meisjesteam voor het grootste deel bestaat uit eerstejaars D-junioren, kan er met het volste vertrouwen vooruit gekeken worden. De competitie is voor dit seizoen ten einde, maar de jongens en meiden hebben nog een jaar lang de tijd om die finaleplaats komend seizoen alsnog te bereiken.