Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Basisschool Heilig Hart wint scholierenloop DDD

Geplaatst op donderdag 2 juni 2011 om 20:32 uur

Zaterdag  28 mei organiseerde Atledo haar jaarlijkse hardloopevenement Dwars door Dongen. Het evenement begint traditiegetrouw met de scholierenloop.

Alle kinderen van basisscholen uit de regio kunnen hieraan mee doen. Naast een individueel klassement wordt er ook een klassement opgemaakt van de basisscholen. Dit jaar hadden zich een kleine 200 leerlingen aangemeld. Helaas stond er tijdens de wedstrijd een behoorlijk windje, maar het bleef droog en eigenlijk was het heerlijk weer om te gaan hardlopen. Na het ophalen van het startnummer en in ontvangst nemen van een T-shirt werden de spieren goed opgewarmd onder leiding van Greg van Hest, oud Nederlands kampioen op de marathon.

Om 15:30 uur werd het eerste startschot gelost en gingen de jongens en meisjes van groep 1 van start. Zij liepen 1 ronde van 400m op de atletiekbaan. In totaal startten ruim 60 kleuters.  Voor de volgende groepen stond er een 800m op het programma.  Ook hier werd flink gestreden om de eerste plaatsen. Uiteindelijk was Tomas Baeten van groep 8 van basisschool de Achterberg de snelste van alle jongens, en Cecilia Louer van groep 7 van OBS Westerkim het rapste meisje.  De prijzen voor de eerste 3 per groep werden uitgereikt door de voorzitter van Atledo.  In het klassement van de basisscholen eindigde J.J. Anspach op een verdienstelijke tweede plaats. Maar de overwinning ging naar basisschool Heilig Hart uit Dongen. De leerlingen en begeleiders namen de bijbehorende wisselbeker met veel plezier in ontvangst.