Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Dwars Door Dongen groot succes

Geplaatst op donderdag 2 juni 2011 om 20:31 uur

Afgelopen zaterdag 28 mei organiseerde A.T.V. Atledo alweer voor de 27e keer haar traditionele stratenloop Dwars Door Dongen. Met 674 deelnemers was het een groot succes (zo’n 200 meer dan in 2010). Winnaar van het hoofdonderdeel, de 10 km. wegwedstrijd, werd Greg van Hest in een tijd van 33,07 voor Stefan de Laat en Maikel van Eekelen. De Atledo’ers lieten zich ook niet onbetuigd. De nog niet zolang geleden uit Bolivia teruggekeerde Martin Kerkvliet eindigde als 9e in een tijd van 35,53. Bij de masters liepen Christ Chabot en René van Strien naar mooie tijden net onder de 37 minuten. Bij de dames was master Hilde de Boer van A.V. Attila uit Tilburg de snelste van allemaal. Naast de trimloop was ook de bedrijvenloop dit jaar goed bezet. Winnaar van de wisselbeker op de 10 km. werd het team van Discus Dierenshop (o.l.v. Leo van Riel), gevolgd door Coca Cola 10 km. T1 en Van der Vleuten Leasing. Op de 5 km. trimloop werd de wisselbeker een prooi voor alweer Discus Dierenshop, dit keer gevolgd door Autoschade Evers en Rabobank T1.

Ook de scholierenloop was weer druk bezet en na de warming-up onder leiding van Greg van Hest liepen de kinderen van de groepen 1 t/m 8 zo hard als ze konden, waarbij ze onderweg soms hun grenzen ontdekten. Winnaar van de wisselbeker was dit jaar Basisschool Heilig Hart uit Dongen. Nadat ook de VB-atleten (winnaars Jos Baars en Marleen Okkerman) en de pupillen hun wedstrijd hadden gelopen was het de beurt aan de ‘milers’. Voor het eerst organiseerde Atledo een stratenloop van 1 Engele mijl (1.609 meter), met start op de Hoge Ham en finish op de baan. De juniorengroep van Runshop Greg van Hest was goed vertegenwoordigd. Jordi van de Sanden werd door een furieuze eindsprint de eerste winnaar bij de junioren van de 1 Mile Talent Run voor Lauren Beijens en Rob Honcoop. Bij de meisjes junioren was Suzanne Jonkers de snelste voor Rowan van Dongen en Robin Flipsen van Atledo. Snelste man van de dag en de allereerste winnaar van de 1 Mile Street Run werd topmaster Jack van Avendonk van A.V. Attila. Hij bleef Koen Voermans van A.V. Spiridon en David Bömer van DJA Zundert ruim voor. We hopen dit mooie debuut van de mijl de komende jaren te kunnen uitbouwen tot een vast en spectaculair onderdeel van Dwars Door Dongen.

Volgend jaar zien we u graag weer terug, dan op zaterdag 26 mei 2012. Het jaar waarin Atledo haar 30-jarig jubileum viert.