Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Verslag competitie C-junioren 14 mei Gorinchem

Geplaatst op dinsdag 17 mei 2011 om 20:09 uur

Jongens C klaar voor gebiedsfinale, meisjes C een dag vol prima prestaties!
Zaterdagochtend 14 mei vertrokken de C-junioren jongens en meisjes richting Gorinchem om de tweede competitiewedstrijd af te werken. De meisjes mochten weer als een team samen met Spiridon en ACW'66 zoveel mogelijk punten proberen te scoren. De jongens van Atledo verschenen weer met dezelfde sterke opstelling als de vorige keer aan de start.

Jongens C domineren het werpen en plaatsen zich voor de gebiedsfinale
Alle competitiewedstrijden moet er een estafette worden gelopen bij de jongens C, de 4 x 100 meter. Vorige wedstrijd wist het topkwartet Cas, Bram, Daan en Robin te imponeren door tijdens het overlopen van de estafette nog een tijd van 50.7 seconde neer te zetten. Vandaag gingen ze als een speer van start en snelde in een tijd van 50.94 over de finish. Een mooie snelle tijd die volgende keer nog sneller kan.

De dag begon weer op tijd voor Daan van Krevelen. Bij de Salamander was er nog twijfel of Daan wel aanwezig was. Dit kwam omdat hij verrassend met een kale kop bij de Salamander verscheen. Deze kale kop was niet te stoppen en gooide de speer weer dik verder dan zijn tegenstanders. Met een mooie 41.72 meter won hij het speerwerpen en waren de eerste punten voor Atledo binnen.
Later op de dag mocht deze werper ook in actie komen bij het discuswerpen. Met zijn eigen discus wist hij iedereen weer te verbazen. De discus vloog door de lucht en landde pas op 41.26 meter. Ook hier domineerde Atledo weer het discuswerpen, want Daan werd wederom eerste.

Martijn Flipsen verscheen na een goede warming-up bij het hoogspringen. Met zijn lange benen wist hij veel punten binnen te halen door over de 1.55 meter te springen. Een keurige hoogte voor hem en weer veel punten voor Atledo.
Even later mocht deze loper van de groep starten op de 800 m. Martijn ging er als een speer vandoor en bleef lang in het spoor van de loper voor hem. Martijn kwam op 2.19 minuten over de finishlijn en dit betekende een mooi PR voor hem.

Bram en Robin waren vandaag op elkaar aangewezen. Allebei mochten ze de altijd spannende 100 meter horden lopen en op het einde van de dag het koningsnummer: de 100 meter sprint. Voor Bram was het de eerste keer dat hij horden deed, maar deed dit keurig en had een tijd van 17.83 seconde. Robin had al wat vaker horden gelopen en deed dit kunstje in een tijd van 18.13 seconde.
Deze snelle jongens stonden op het einde van de dag klaar om de 100 meter sprint af te werken. Robin was als eerste aan de beurt en liep een mooie technische sprint wat hem een tijd van 13.13 opleverde, wat een mooi PR voor hem betekende. Bram mocht de race erna in een hele snelle serie en deed dit super. Hij wist zijn tijd van de vorige keer ( 12.83 sec. ) te verbeteren naar een tijd van 12.62 seconde. Voor iemand die pas voor de tweede keer een 100 meter loopt een prachtige tijd! Beide jongens mogen trots zijn op de prestaties van deze dag.

Pim van der Pol had gevraagd of hij mocht hoogspringen deze wedstrijd. En iedereen wist tijdens het springen wel waarom. Pim had een PR van 1.30 meter staan, maar deze hoogte bleek al snel een eitje voor hem te zijn. Zo ook de 1.35 meter, de 1.40 meter en ja zelfs de 1.45 meter wist hij met een mooie sprong te halen. Een PR van 15 centimeter! Kwam dit door zijn gelukszonnebril die hij op had gedaan tegen de hooikoorts? Voor zijn trainers een vraag, voor Pim een weet.
De 800 meter liep Pim daarna tegen een andere die-hard loper: Sijbren. Beide zaten ze in dezelfde serie en wisten al gauw de andere lopers achter hun te laten. Sijbren was net wat eerder dan Pim en had een tijd van 2.32 minuten. Pim kwam uiteindelijk in een tijd van 2.35 minuten over de finish en mocht een nieuw PR aan zijn rijtje toevoegen. Een goede prestatie voor beide!
Sijbren moest vlak voor deze 800 meter nog een discus zo ver mogelijk zien te werpen. Dit deed hij ook en zelfs met een PR van ongeveer 2 meter. De discus landde keurig op 16.65 meter.

Op de kogel hadden we nog een mooie troef Cas van Eersel genaamd, maar voordat hij mocht stoten moest hij eerst nog zo ver mogelijk zien te springen. Na een goede warming-up begon Cas dus aan het verspringen. Van de vier pogingen die hij kreeg wist hij bij zijn verste sprong pas na 5.17 meter te landen. Een prima sprong en een eerste plaats voor deze atleet.
Vlak hierna mocht hij zich bij het kogelstoten melden. Een routineklus voor Cas. De kogel vloog lang door de lucht en landde niet op de 10 of 11 meter, maar pas op de 12.01 meter. Een mooie worp en weer een eerste plaats voor Atledo.

Vorige wedstrijd scoorde de heren een puntentotaal van 5447 punten. Deze keer werd al wel verwacht dat het wat meer punten zouden zijn en dit bleek ook zo te zijn. Alle punten die behaald waren op de onderdelen werden opgeteld en hieruit kwam een puntentotaal van 5780 punten. Dit betekende weer een eerste plaats en een plaatsing in de gebiedsfinales. Een topdag dus voor deze groep jongens. Ouders en trainers mogen trots zijn!

25 Juni mogen de jongens nog een keer als team in actie komen bij ARV Achilles in Etten-Leur. Hier gaan zij strijden voor een plaats in de landelijke finale. Met hard trainen en een goede dag zouden zij nog wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.

Meisjes C blij met hun prestaties
De meisjes vormde samen met ACW'66 en Spiridon een team. Evi, Meike, Nikki en Cathelijn hadden de eer om namens Atledo mee te doen aan dit team. Allemaal hebben ze hun best gedaan om zoveel mogelijk punten te scoren voor alle drie de clubs.

Met andere lopers van ACW'66 en Spiridon verschenen Evi en Cathelijn aan de start van de 4 x 80 meter. De wissels verliepen goed en samen liepen ze naar een tijd van 45.45 sec. Dik een seconde sneller dan vorige keer!

Evi was er op gebrand om bij het hoogspringen de 1.40 meter hoog te springen. De 1.35 meter was daarom ook zo gesprongen en de lat werd op 1.40 meter gelegd. Na drie technische goede sprongen bleef de lat steeds net niet liggen. Met een evenaring van haar PR van 1.35 meter heeft ze een keurige hoogte gesprongen! Volgende keer komt die 1.40 meter er zeker!
Later op de dag mocht zij nog in actie komen op de sprint. Ze snelde naar de finish in een tijd van 11.93 seconde en dit betekende toch een PR voor Evi!

Meike kwam in actie op het kogelstoten en op de sprint. De kogel landde na vier pogingen steeds tussen de 6.50 en de 7.50 meter. Uiteindelijk mocht ze een mooie prestatie van 7.34 meter noteren. Een goede prestatie op het kogelstoten voor Meike!
Op het einde van de dag mocht zijn nog de 80 meter zo snel mogelijk zien te sprinten. Dit deed ze in een snelle 13.24 seconde.

Nikki had een lastig programma. Zij moest twee onderdelen tegelijk afwerken, het speerwerpen en het verspringen. Bij het speerwerpen wist zijn weer een PR te werpen. Ze worp de speer naar 17.72 meter, een PR van een meter!
Ook bij het verspringen wist zij een PR te springen. Na jaren in de 3.20 meter gesprongen te hebben, sprong ze gisteren eindelijk over de 3.30 meter. Haar nieuwe PR staat nu op 3.35 meter. Een mooie prestatie!

Cathelijn kwam op onderdelen uit die op haar lijf geschreven zijn. Ze mocht beginnen op de 80 meter horden. Ze snelde naar een mooie tijd van 14.20 seconde. Dit betekent dat als we het omrekenen naar een handgeklokte tijd ( 0.24 sec van de tijd aftrekken ) een tijd van 13.96! Een tijd onder de 14 seconde grens en een mooi PR voor Cathelijn!
Ook Cathelijn is een loopliefhebster en kwam dus uit op de 1000 meter. Ze liep een tijd waar ze blij mee kan zijn. Na 3.19 minuten kwam ze over de finish. Een mooie tijd!