Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Veel Atledo-blauw op het podium

Geplaatst op maandag 9 mei 2011 om 11:54 uur

Op 1 mei deden 2 pupillen mee bij een baanwedstrijd in Reusel. Het weer zat mee, wel fris en veel wind, maar lekker droog en wat zon. Een wedstrijd op een ouderwetse grasbaan. Moeilijk om hier PR-s te lopen dacht iedereen. Maar wat bleek, er gingen 16 medailles mee naar huis.
 
Chuck Pols en Geert van Krevelen en Phill Pols stonden aan de start bij de pupillen. Dat Chuck goed in vorm was, bleek uit de 3 Persoonlijke Records die hij haalde op de onderdelen verspringen, balwerpen en 600 m. Ondanks de goede prestaties werd hij hiermee 4e op de meerkamp en maar liefst 1e op de 600m. Hij mocht een mooie gouden medaille mee naar huis nemen.
Geert leverde goed prestaties en ging met 2 PR’s naar huis. Ondanks veel tegenwind, sprong hij maar 4 cm verder op het onderdeel verspringen. En ook de kogel liet hij verder landen.
Phill presteerde net onder zijn niveau op de onderdelen, maar werd toch 1e op de meerkamp en 3e op de 1000m. Dus ook 2 maal op het podium. Totaal 3 medailles.
 
Bij de junioren was de deelname groter. Hier waren Scott Pols, Sam van de Pol, Lekan Dalenberg, Quirijn van Dongen, Glenn Pols en Indy Flipsen er voor de D-junioren.  Allen waren zeer goed in vorm. Ondanks de grasbaan hadden alle deelnemers van Atledo  een PR op het onderdeel sprint.  
Quirijn had echt een heel goede dag. Op alle technische onderdelen en op sprint een hele mooie PR. Op het onderdeel verspringen een verbetering van maar liefst 33 cm. Met speerwerpen  12,33m.
Zowel Glenn, als Scott en Lekan mochten deelnemen aan de halve finale. Glenn had erg veel last van zijn voet, maar liep toch een PR bij de sprint en verbeterde daarna in de finale met veel pijn, toch nog die PR  nog in de halve finale. Zijn tijd 12,12 sec. Scott liep ook een PR met een tijd van 12.13 sec. Lekan ging nog een sneller en mocht met zijn PR van 11,06 naar de finale. Werd 1e en mocht op het podium. Ook bij verspringen ging ook Lekan de finale in en werd 1e met een afstand van 4,54 m.
Bij het kogelstoten gingen weer 3 deelnemers van Atledo naar de finaleronde. Sam van de Pol werd 4e met 8,25m, Glenn werd 5e met een nieuwe PR van 8,16m en Scott 6e met de afstand van 6,93m.
Ook met speerwerpen weer 3 Atledoërs in de finale. Lekan werd 4e, Glenn 5e en Sam 6e. Helaas geen medailles, wel bij de beste 6 prestaties.
Op de 1000m deed Quirijn en Glenn vanwege zijn blessure niet mee. Scott , Lekan en Sam werden respectievelijk 4e, 5e en 10e in de race.
Bij de meisjes was er een zeer sterke competitie. Indy hield hierbij goed stand, en behaalde een mooie PR op de sprint, ondanks de grasbaan. Werd op dit onderdeel 7e. Bij het kogelstoten een mooie 8e plaats en zowel bij speerwerpen las op de 600m een 6e plaats. Totaal 3 medailles.
 
Deelname door Cas van Eersel, Daan van Krevelen, Martijn Flipsen en Pim van de Pol voor de C-junioren. Ze gingen vaak mee in de finalerondes en op elk onderdeel waren er Atledoers op het podium te vinden. Ze namen veel medailles mee naar huis. Cas ging zelfs gebukt onder 4 medailles en voor Daan 3.
Op de sprint deden Cas, Daan en Martijn mee en alle drie goed voor een PR en alle 3 mee in de finaleronde. Ze werden respectievelijk 2e, 3e, en 4e. Helaas voor Martijn net naast het podium.
Het kogelstoten ging Pim deze keer niet zo goed af, maar verspringen des te beter, naar 4.04 m, goed voor een PR van 6 cm.  Cas, Daan en Martijn mochten alle 3 in de finale meedoen op dat onderdeel en behaalden een allen een PR. Daan met een verbetering van 7 cm, Martijn met 20 cm en Cas zelfs een verbetering van maar liefst 60 cm. Hij werd hiermee 1e en kreeg de gouden medaille. Daan werd 3e en kwam ook op het podium.
Bij kogelstoten alleen een PR voor Martijn met 9 cm, daarnaast  weer podiumplaatsen voor Cas en Daan met afstand van respectievelijk 11,91m en 11.34m Goed voor de 2e en 3e plaats.
Bij speerwerpen was er een zeer sterke strijd. Daan die met een afstand van 42.67 een 3e plek behaalde. Helaas wierp de nr 1 zelfs bijna 47 meter. Voor Cas en Martijn een mooie PR en met
34,85 m en 31.51 m een 5e en 6e plaats. Pim werd 10e.
Op de 800 m had Pim een mooie PR en een verdiende 3e plaats op het podium, samen met de clubgenoten Cas die de 2e plaats bemande en die ook een PR noteerde en Martijn die de 1e plaats betrad op het podium. Een volledig bezet Atledo podium. Totaal vandaag goed voor 10 medailles.