Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Pupillen goed van start bij de 1e competitieronde

Geplaatst op dinsdag 26 april 2011 om 11:14 uur

Met lekker droog weer ging iedereen vol goede moed  naar Scorpio voor de eerste wedstrijd. Er waren enkele deelnemers die wat later kwamen. Chuck Pols had al een voetbalwedstrijd in de benen zitten, Ruben Bogers al een hockeywedstrijd en Nienke Oerlemans had al getennist. Maar toch logen de resultaten er niet om. Alles verliep keurig op tijd.
 
Anne liet zich als mini goed meetellen bij de mini en C-pupillen , waar ook Clarinda de Jong en Susan Lodewijks deelnamen. Zij startten als eersten met de sprint. Geen records voor hen, maar wel hele mooie tijden. Als tweede onderdeel moesten ze balwerpen. Alle 3 een PR voor henzelf een mooie score voor de competitie. Bij het derde onderdeel hoogspringen ging Susan over de 0.80 cm, wat voor haar een bijzondere hoogte was. Daarna nog verspringen. Clarinda en Anne sprongen even ver, naar 2,43 m. Anne scoorde zo goed dat ze op de 4e plaats eindigde tussen de C-pupillen
 
Finn Hultermans en Chuck Pols begonnen bij de C-pupillen de wedstrijd met hoogspringen. Finn deed goed zijn best en sprong 0,70 cm. Chuck (net na de voetbalwedstrijd) bleef bijna als laatste over en haalde de hoogte van 0,95cm. Ook bij verspringen ging het goed. Finn sprong een mooie afstand van 2.50 m. Chuck wilde hem voorbij, maar zijn eerste sprong werd ook 2.50 m. Na nog wat instructies ging het veel beter. Een mooie PR, naar 3.01m. Daarna het onderdeel sprint. En als laatste het onderdeel balwerpen. Voor Finn precies de afstand van zijn oude PR, 12,73 m. Chuck gooide in de 3e poging 19,13. Een mooie PR. Alles goed voor een 2e plek bij de C-pupillen.
 
Bij de meisjes B-pupillen deden Nienke Oerlemans en Sharnila Louer mee. Zij gingen voor de onderdelen : hoog, ver, bal en sprint. Nienke haalde zelfs 3 PR-en, ook al had ze al een tennisles in de benen. Dus leverde zij een zeer goede prestatie. Ook Sharnila behaalde goede resultaten, ondanks dat alles voor haar vrij nieuw was, en werd 12e. Op ALLE onderdelen een mooie PR.
 
Timo van Dongen en Vincent Riemslag deden het perfect tussen de B-pupillen. Voor Vincent een zeer goede nieuwe prestatie bij verspringen met een afstand van 2,92 m. ook op alle onderdelen goede scores. Voor Timo een nieuwe recordafstand bij verspringen met 3,19 m en met balwerpen naar 27,83 m. Vincent werd 7e en Timo zelfs 2e..
 
De A-pupillen waren gesplitst in 1e jaars en 2e jaars vanwege het grote aantal deelnemers.
De meisjes 21 pupillen bij de 1e jaars en 20 bij de 2e jaars.
Hiervoor waren Anne Lodewijks, Verena Pos, Mette Akkermans, Joyce Verhoef en Desiree Trommelen vertegenwoordigd als 1e jaars en Linde Ruis als 2e jaars. Helaas kon maxime Beverwijk niet deelnemen, vanwege een blessure.
Zowel Mette als Joyce behaalden PR’s op alle onderdelen. En Desiree en Anne op drie onderdelen behalve hoog. Ze evenaarden wel beide hun tophoogte. Verena liep op de sprint een mooie tijd van 11.00 sec, goed voor een PR.
Linde Ruis als 2e jaars moest ook wel heel goed haar best doen. Ook haar punten zouden heel belangrijk worden. En dat lukte ook heel goed. Ze liep 10,32 sec op de sprint en sprong een geheel nieuwe PR bij verspringen, naar 3,30 m. Met hoogspringen net geen evenaring van haar PR, maar wel een mooie hoogte van 1.10 m. Werd hiermee 8e.
 
Bij de jongens eerste jaars waren er 22 en bij de tweede jaars 24 pupillen.
Geert van Krevelen, Ruben Bogers, Luuk Waars en Phill Pols en Jelle de Roon en Xander Mahieu deden mee. Geert sprong naar een recordhoogte van 1.05 m. Hij was er heel blij mee. Hij stootte de kogel naar een afstand van 5,82. Ruben Bogers was erg teleurgesteld toen het hem net niet lukte om 1.20 m hoog te springen. Maar met een verbetering van zijn verspringafstand met 14 cm natuurlijk wel.  Werd hiermee 4e bij de 1e jaars . Luuk Waars sprong een nieuwe hoogt van 1.20m. En ook kogelstoten was zijn onderdeel vandaag. Nieuwe afstand van 6,02 m. Hij werd 3e bij de 1e jaars.
Phill Pols liet zien dat hij voor een ijsje nog harder kon lopen dan alle andere 1e en 2e jaars A-pupillen. Hij zette een tijd neer van 9,43 sec en werd hiermee 1e. Zijn wens om 4 m ver te springen lukt niet, maar wel een nieuwe afstand van 3,89 m. Ook bij kogelstoten wilde hij zich niet laten overtreffen. Werd gedeelde 1e. Op hoogspringen bleef hij als laatste over en sprong. 1,25m. Hij werd 1e bij de eerste jaars en ook 2e van alle A-pupillen.
Xander Mahieu sprong naar zijn oude recordhoogte van 1.00m en zette een mooie sprinttijd neer. Ook met verspringen ging het goed naar een afstand van 3.22 m.
Jelle de Roon liet zien wat hij kon met hoogspringen, bleef bijna als laatste over en haalde een nieuwe hoogte van 1,30 m. Werd hiermee derde op dat onderdeel. Hij had helaas hierbij een blessure opgelopen, waardoor hij naar de EHBO moest. Met een zwachtel om zijn knie ging hij verspringen. Ook bij de ander onderdelen had hij er last van. Toch kwam hij uit op de 4e plaats bij de tweede jaars A-pupillen.
 
Na de optelsom van alle punten werden onze meisjes 5e en de jongens zelfs 2e. Nog wat goede trainingen en nog meer goede prestaties bij de 2e competitiewedstrijd.
Allemaal ZEER goed gedaan. We hopen op extra veel deelnemers bij de 2e ronde op 21 mei bij ACW in Waalwijk.