Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Brabants Kampioenschap Meerkamp 24 en 25 mei.

Geplaatst op zondag 25 mei 2008 om 20:08 uur

Medailles op Brabantse Kampioenschappen.
 
Het afgelopen weekend van 24/25 mei werd in Gemert gedurende twee dagen de Brabantse kampioenschappen meerkamp afgewerkt. Voor Atledo werd hier door drie deelnemers aan deelgenomen.

Door C-junior Mark Schellekens werd op de eerste dag al een nieuw persoonlijk record neergezet. Met speerwerpen bereikte hij een afstand van 45.39 meter dat naast een persoonlijk record ook nog eens een verbetering betekende van het al eerder door hemzelf gevestigde clubrecord. De 100 meter kwam dicht in de buurt van zijn beste prestatie en hij liep deze afstand in een tijd van 12.94 seconden.Bij het hoogspringen evenaarde hij wederom zijn persoonlijk record en sprong over een hoogte van 1.65 meter.Hij eindigde de eerste dag met een verdiende eerste plaats in het klassement.De tweede dag begon al goed met de 100 meter horden. De overige deelnemers liet hij op deze afstand met ruim één seconde achter zich en liet een tijd noteren van 15.63 seconden. Bij het verspringen begon de eerste sprong al met het neerzetten van een persoonlijk record. Bij de volgende sprong ging het nog een stukjeverder en sprong hij naar 5.14 meter. Als slotstuk moest de 1000 meter worden gelopen. Ondanks dat Mark theoretisch niet meer kon worden ingehaald was hij gedreven om de titel van dit onderdeel ook op zijn naam te krijgen. Na een perfect opgebouwde race liet hij een tijd noteren van 3.07.55 minuten waarmee hij op de eerste plaats op dit onderdeel eindigde hetgeen eveneens een nieuw persoonlijk record betekende. Nadat alle acht onderdelen waren afgewerkt was Mark met een totaal van 5071 punten ruimschoots de winnaar van deze meerkamp en kon zich met trots Brabants kampioen noemen en nam dan ook de gouden medaille naar huis.

Ook A-junior Bart Candel had de lef om aan dit kampioenschap deel te nemen. Door hem moesten wel in twee dagen tijd 10 onderdelen worden afgewerkt. Bart stootte de kogel op de eerste dag naar een afstand van 9.45 meter. Met dit resultaat kon hij zich wel tevreden stellen. Bij het verspringen was hij meer dan tevreden en sprong naar 5.10 meter en dat was goed  voor een nieuw persoonlijk record.
De tweede dag begon voor Bart al bijzonder goed. Na het afsluiten van de 110 meter horden liet hij een tijd noteren van 19.61 seconden. Voor Bart betekende het nieuw persoonlijk record. Het  discuswerpen ging hem wederom goed af en ook hier vestigde hij een nieuw persoonlijk record door de discus naar een afstand van 21.48 meter te werpen. Deze tweede dag werd door Bart bijzonder goed gepresteerd want ook bij het speerwerpen werd door hem een nieuw persoonlijk record gevestigd en met een worp van 39.25 meter. Bij het laatste onderdeel kon Bart zich helemaal uitleven en hij liep de 1500m in een mooie tijd van 4.46 minuten.
Aan het einde van de dag kon ook Bart de gouden medaille mee naar huis nemen. 
 
Dan was er ook nog senior Ralph Jacobs die probeerde om tijdens dit kampioenschap een medaille mee naar huis te nemen. Ook door hem moesten 10 onderdelen worden afgewerkt. Bij het kogelstoten stootte hij de kogel naar 9.25 meter. Deze afstand was genoeg om een glimlach op z'n gezicht te zien verschijnen.
Ook de lat bij het hoogspringen bleef bij Ralph liggen toen hij zonder veel moeite over een hoogte van 1.93 meter ging. Op het einde van de eerste dag wilde ook Ralph een nieuw persoonlijk record op zijn naam hebben. Met veel wilskracht liep hij de 400 meter in een tijd van 52.57 seconden. goed voor een nieuw pr.
Ook Ralph liet zien dat bij Atledo het onderdeel hordelopen goed wordt beheerst. In de vroege ochtend van de tweede dag zette hij op dit onderdeel een tijd neer van 17.16 seconden. Alweer een nieuw persoonlijk record. Het speerwerpen ging hem goed af en hij liet de speer neerkomen op een afstand van 40.40 meter waarmee hij dik tevreden naar huis kon gaan.

De laatste 1500m werd ook door Ralph goed gelopen in een tijd van 4.29.77 minuten. Ondanks de sterke concurrentie deze dagen eindigde Ralph op een mooie derde plaats en ging dan ook met de bronzen medaille naar huis.