Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Lekker weer en goede prestaties bij B-competite

Geplaatst op zondag 17 april 2011 om 23:57 uur

Zondag vertrokken praktisch alle B-junioren van Atledo aangevuld met enkele C-junioren, trainer, jurylid en toeschouwers in 4 auto’s naar Tilburg voor hun eerste competitiewedstrijd.

De zon scheen van begin af aan al goed wat de sfeer en de prestaties van de atleten bevorderde.

Luc Krijnen en Daan van Krevelen beten het spits af. Zij begonnen met het speerwerpen en lieten de eerste persoonlijke records van deze dag noteren. Luc wierp na 37.32 mtr en Daan zelfs naar 41.16 mtr. Een knappe prestatie voor Daan die als C-junior nu met een zwaardere speer moest werpen.

Kelly Baggerman en Mark Schellekens moesten daarna over de hordes heen. Mark moest 110 meter lang over 10 hordes van 91.4 cm hoog. Na een iets mindere start beukte hij hard door en was hij de snelste van alle jongens met 15.75 sec. Kelly hoefde maar 100 meter over 10 hordes van 76.2 cm. In een vloeiende stijl schaafde ze wat tijd af van haar PR, een keurige 19.02 sec als resultaat.

Jordi van Schijndel en Sofie van Zundert gingen tegelijkertijd hoogspringen, ieder op hun eigen mat. Jordi had wat moeite met zijn aanloop en kwam niet helemaal lekker uit bij de lat, toch een hoogte gehaald van 1.45 mtr. Sofie evenaarde haar record van 1.30 mtr, ook al wiebelde de lat gevaarlijk tijdens haar sprong.

Niet ver van de hoogspringmatten was Caroline Krijnen in de weer in de verspringbak. Het ontbreken van trainingsritme en wat snelheid resulteerde in een afstand van 3.60 mtr. Niet genoeg voor Caroline, want die 4 meter moet makkelijk haalbaar zijn.

Cas van Eersel en Thomas van Schijndel gingen kogelstoten. Thomas haalde al snel uit naar een magsitrale afstand van 11.11 mtr. Cas moest wat wennen aan de 5 kilo kogel als C-junior en miste maar net zijn doelstelling van 10.50 mtr. Maar met 10.45 mtr was Cas ook wel erg blij hoor.

Ondertussen was Mark in de weer met de polsstok, altijd lastig. Zowel om het uit te voeren als atleet als het vervoeren van de polsstok naar de wedstrijd. De polsstok wordt in een plastic buis geschoven, voorzien van afdekdop en de benodigde tape ter ondersteuning. Gewikkeld in een deken wordt de buis tegen de dakrand van de auto aangeschoven en met spanbanden vastgemaakt. En dan maar hopen dat er niks losgaat tijdens de autorit. Dit alles deerde Mark niet om te schitteren. Hij sprong naar een hoogte van 3.10 mtr. Dit betekende zowel de overwinning (zijn 2e van die dag), een persoonlijk record als een evenaring van het clubrecord.

Cathelijn Peeters zat ondertussen te hannesen met een iets kleinere stok, namelijk een speer van 600 gram. Iets zwaarder dan ze gewend is als C-junior en dat liet zich blijken. Drie van de vier pogingen werden door de jury afgekeurd vanwege een verkeerde landing in de sector. Maar toch wierp Cathelijn in poging 3 naar 17.61 mtr en sprokkelde wat punten binnen.

Menno van Eersel en Robin Flipsen hadden het zwaarste programma van alle atleten. Ze begonnen beiden met een 800 meter, daarna een 400m en als toetje de 4 x 100 meter. Bij de 800 meter gingen ze allebei voortvarend van start. Robin kon jammer genoeg niet goed doortrekken vanwege de droge lucht en zag na 2 rondjes een tijd van 2.31.61 min op de klok staan. Menno hield wel lang stand en haalde bijna een volle seconde van zijn besttijd af. Zijn nieuwe PR is nu 2.12.67 min.

Ondertussen mocht Kelly bij de meisjes B in groep 2 aantreden bij het verspringen. In een constante serie schroefde ze haar record met 48 cm op naar 4.15 mtr. Terwijl Kelly aan het springen was zoefde 3 van de 4 Atledo-sprinters aan de overzijde voorbij. Alleen Jordi moest beteuterd toekijken hoe de anderen uit hun startblokken wegstormden. Hij had helaas net daarvoor een valse start gemaakt en werd gediskwalificeerd. Daan de Leeuw nam de honneurs voor de jongens waar en deed dat met verve. Hij sprintte naar een nieuw record van 12.46 sec. Bij de meisjes startten Caroline en Sofie zij aan zij. Sofie had de betere start maar Caroline beschikte over iets meer inhoud. Zij eindigde na 14.84 sec en Sofie kort daar achter met 14.97 sec. Voor beiden keurige tijden.

Leanne van Krevelen wordt al een tijdje geplaagd door blessures maar had 2 privé-trainingen gekregen en was gebrand op goede prestaties. Het betaalde zich direct uit. Met een afstand van 7.84 stootte ze haar eigen 3 jaar oude record uit de boeken.

Thomas haastte zich ondertussen richting zandbak voor het hinkstapspringen. In een klein veld liet hij zien wat hij waard was. Met wat aanloop problematiek kwam hij tot een afstand van 10.88 mtr, net iets onder zijn PR.

Cathelijn Peeters mocht hoogspringen in de tweede groep. Zij deed dit naar behoren en liet de lat liggen op 1.45 mtr. Die hoogte is ze onderhand al beu want die springt ze de laatste wedstrijden keer op keer. Aan de overkant bij de discuskooi stonden Daan van Krevelen en Luc klaar. Ze mochten aan de slag met een 1500 gram zware discus. Dat vlotte bij Daan iets beter dan bij Luc. Daan wierp net geen 30 meter en kreeg een afstand van 29.45 mtr achter zijn naam. Luc kwam helaas niet verder dan 23.90 mtr.

Menno en Robin gingen voor deel 2 van het bikkel programma. Dit keer was de 400 meter aan de beurt. Ook Cas vergezelde hen hierbij. Voor alledrie een geslaagd onderdeel, want 3 PR’s waren het resultaat. Robin liep met een krachtige pas en goede knievoering naar een keurige 64.61 sec, driekwart seconde sneller als haar oude toptijd. Cas stond voor het eerst aan de start van dit onderdeel en had zijn zinnen gezet op een tijd onder de minuut. Hij slaagde net niet in zijn opzet getuige zijn tijd van 60.80 sec. Menno liep volle bak en eindigde als vierde van de jongens in 56.33 sec. Net als bij de 800m bijna een volle seconde onder zijn PR.

Daan de Leeuw had weinig verspringtraining in de benen en met een geïmproviseerde aanloop (hij ging maar ergens staan volgens eigen zeggen) sprong hij wisselvallend. Goed en minder goede sprongen kwamen voorbij. Maar na 4 pogingen stond er voor Daan 5.40 mtr op het scorebord, een record met 30 cm.

Leanne had een goeie dag. Ook zij behaalde net als Daan v K, Daan d L, Kelly, Cas en Menno twee persoonlijke records. Zij liet de discus vliegen naar een nieuwe recordafstand van 18.13 mtr.

Als laatste individu moest Sybren Altena aan de bak. Hij was de dag ervoor aangetrokken als inval 1500m loper. Martijn Flipsen zou deze afstand eigenlijk lopen maar had zijn enkel bezeerd toen hij thuis de trap af sprong (ipv liep). Na een lange dag wachten mocht hij van start voor bijna 4 rondjes. Hij liep naar een keurige tijd van 5.13.25 min.

De laatste onderdelen van de dag zijn de 4 x 100 meter estafettes. De meiden mochten als eerste. In de volgorde Caroline – Robin – Kelly – Sofie liepen ze met prima wissels naar een tijd van 58.04 sec. Een stuk sneller dan hun richttijd van 60 seconden. Bij de jongens liepen Daan d L, Mark, Menno en Luc. Hier liepen de wissels niet helemaal naar wens en werd een tijd van 48.39 sec gelopen.


Behalve atleten waren er ook andere Atledoërs actief. Trainer Kris liep van hot naar her om alle atleten aan het werk te zien, aanwijzingen te geven en ze te motiveren. Wilfred was aangetrokken als jurylid en harkte de zandbak elke keer weer supervlak. Bram was als supporter mee, behalve top prestaties van onze atleten zag hij ook genoeg vrouwelijk schoon rondlopen, ook belangrijk voor die jongen. Ook Tim was mee, als nieuwbakken scheidsrechter mocht hij een dagje meelopen met een ervaren scheidsrechter om te zien hoe het allemaal werkt op een competitiewedstrijd.

Na alle punten te hebben berekend werd het jongens team uitstekend 4e op deze dag met een puntentotaal van 6585 en de meiden 9e met 4697 punten. Terugkijkend naar de eerste competitiewedstrijd van vorig jaar in Sittard voor beide teams een goede vooruitgang. Met iets meer training in de benen gaan er op 22 mei in Oud-Beijerland nog meer PR’s sneuvelen.