Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

D-jongens beginnen sterk aan competitie

Geplaatst op zondag 17 april 2011 om 08:59 uur

Op een, in de ochtend, bewolkte zaterdag reisden de D-junioren jongens van Atledo af naar Etten-Leur voor de 1ste competitiewedstrijd. Daar openden zij met de estafette. Helas had Cas Blakenburg een blessure, waardoor hij niet mee kon lopen. Voor hem liep Glenn Pols, samen met Timo Waars, Lekan Dalenberg en Scott Pols. Ze moesten zich haastten om klaar te staan, maar liepen een zeer nette tijd met 44.15 seconden. Met winst op het eerste onderdeel en de zon die langzaam doorbrak, een mooi begin.

Daarna was het aan Timo om ver te springen. Op de training was al duidelijk dat hij over de 4 meter kon, wat een pr zou betekenen. Op de wedstrijd liet hij tot 3 maal toe zien dat hij het kon, met als laatste sprong zelfs 4.14 meter.

Op het derde onderdeel, kogelstoten, twee mannen die er 1ste en 3e zouden eindigen. Sam van der Pol stootte met 8.29 meter een nieuw persoonlijk record(pr), en ook Cas stootte met 9.10 een nieuw pr, met bijna een halve meter.

Op de 80 meter horden, liepen 3 man, die daar flink de winst pakten. In de 2e serie liep Niels Verheugd op kop, met een eindtijd van 15.10 seconden. In de 3e en laatste serie liep Sam een nieuw pr van meer dan een seconde, in 16.87 seconden. Lekan sprintte op kop, om ook op dit onderdeel de winst voor Atledo te pakken. Dit met een tijd van 13.53 seconden; een ruim nieuw pr.

Voor Cas en Glenn was discuswerpen het volgende onderdeel. Het scheelde elkaar niet veel, maar voor beide een nieuw pr. Glenn liet de discus na 16.65 meter landen en Cas, nog zonder pr, wierp ‘m naar 17.14 meter.

Het einde van de dag nadert, als bekend wordt dat de Atledo-ploeg op de 1ste plaats staat.

Toen was het aan Lekan om zich op het hoogspringen te foscussen. De sprongen verliepen soepel, maar met een pr van 1.56 meter, was de 1.55 meter net niet te halen. Hij werd gedeeld eerste op dit onderdeel met een hoogte van 1.50 meter.

Op de 1000 meter was de tegenstand groot, maar daar wisten Niels en Scott gebruik van te maken. Ze liepen beide een pr met ongeveer 10 seconden. Niels liep 3.40’58 minuten en moest Scott voor zich laten die een tijd neerzette van 3.31’89 minuten.

Met een ruime voorsprong op de nummer 2 in het klassement, mochten Timo, Scott en Glenn afsluiten met de 80 meter sprint. Glenn liep een pr met 1/100e seconde. Zijn broertje Scott kon hij ruim achter zich laten, die niet de race liep die hij wilde lopen. Zijn tijd van 12.69 seconden ligt dan ook ver boven zijn pr. Timo liep de laatste puntjes binnen met een tijd van 11.28 seconden, wat slechts 2/100e van zijn pr verwijderd is.

Met een totaal van 3957 punten levert dat een mooie 1ste plaats op, met bijna 100 punten voorsprong op de 2e. Dat voorspelt veel goeds voor de tweede wedstrijd over 4 weken!